MENÜ

Aradaki 30 bin farkı bulun

Bir tarafta çok değil, geçen yıl 27 Temmuz’da Monaco ile oynanan Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı... Tribünde sadece 10 bin kişi vardı. Diğer tarafta ise Avrupa Ligi eleme turunda dün akşam oynanan Sturm Graz maçı... Kadıköy’de bu kez 40 bin kişiyle coşku tavan yaptı.

Aradaki 30 bin farkı bulun

Ne transferler ne de takımın tur atlaması, Fenerbahçe camiasının yüzünü güldüren belki de en önemli unsur, Kadıköy’ün tribünleriydi. Yıllardır dev maçlar hariç boş tribünlere oynayan Sarı- Lacivertliler için dün tam anlamıyla geri dönüş zamanıydı... Çok değil sadece 1 sene önce, 27 Temmuz 2016’da Fenerbahçe’nin Monaco ile oynadığı Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında Şükrü Saracoğlu Stadı’na sadece 10 bin taraftar gelmişti. Gerekçe ise taraftarların o dönemin hocası Pereira’yı takımın başında görmek istememesiydi. Boş tribünlere karşı oynamasına rağmen Fransız devini 2-1 mağlup eden Sarı-Lacivertliler için sezon da derbiler dışında bu tablodan daha farklı geçmedi. Tribünler çoğunlukla boştu.

Saha içinde etkisi hissedildi

Ancak dün akşam Sturm Graz ile oynanan Avrupa Ligi eleme maçında bambaşka bir görüntü vardı. Aykut Kocaman’ın yuvaya dönüşüyle çok farklı bir havaya bürünen, gerçekleşen transferlerle güç kazanan ve şampiyonluk yarışında tekrar iddialı komuna gelen Fenerbahçe’yi desteklemek için bu kez 40 bin kişi Kadıköy’e gelmişti. Maç boyunca etkisini hissettiren Sarı-Lacivertli taraftarlar, tıpkı eski günlerde olduğu gibi takımın itici gücü olmayı başardılar.

Aradaki 30 bin farkı bulun


Aradaki 30 bin farkı bulun

Haberin Devamı
YORUM YAZ