MENÜ

Asamoah Gyan: Parayla işim yok!

Kayserispor’un dünyaca ünlü yıldızı Asamoah Gyan, ilk röportajını FANATiK’e verdi, transferinin perde arkasına açıklık getirdi.

Asamoah Gyan: Parayla işim yok!

Kayserisporlu yöneticilerle yaptığı görüşmede, Bursa’nın önerdiği rakamın 3’te birini kabul eden Ganalı yıldız, “Benim için para önemli değil. Çin’de 7.5 milyon Euro kazanıyordum. Zaten sizden alacağım paranın yarısını bağışlayacağım” diyerek imza attı. Gyan, Sarı-Kırmızılı takımdaki hedefleri için ise, “Gol atmak tabii ki önemli ama insanlar takım kazandığında mutlu olur. Ben de taraftarları mutlu edebilmek adına elimden gelenin en iyisini yapacağım. Burada olduğum için gerçekten çok mutluyum” dedi.

Her yıl 3 büyüklerin manşetlerini süsledi. Bu sezon ise Anadolu onun peşindeydi. Bursa, “Anlaştık” dedi ama o sürpriz bir şekilde Kayseri’ye gitti. Hem de Yeşil-Beyazlılar’ın 1.6 milyon Euro’luk teklifini masada bırakıp sadece 550 bin Euro’ya Sarı-Kırmızılılar’ı kabul etti.

Herkese ‘nasıl oldu bu iş’ dedirten transferin perde arkasında yıldız ismin kendine ait doğruları var. Transfer için araya giren menajerlerin tavırlarından hiç hoşlanmayan Gyan, Kayseri’nin ise direkt kendisiyle irtibat kurması nedeniyle İç Anadolu ekibine sıcak baktı. Yapılan görüşmede ise, “Benim için para önemli değil. Ben geçen sezon Çin’de 7.5 milyon Euro kazanıyordum. Zaten sizden alacağım paranın yarısını vakıfa vereceğim” diyerek imzayı atan başarılı oyuncu, takıma da çok çabuk uyum sağladı. Dünyaca ünlü yıldız oyuncu Türkiye’deki ilk röportajını ise FANATİK’e verdi. Avusturya kampında bir araya geldiğimiz 31 yaşındaki futbolcu şu mesajları verdi...

‘Katkı vermeye geldim’

Kayserispor’a yardımcı olmak için geldim. Kaliteli oyuncularımız var. Ben de tecrübeliyim artık. Eğer güçlerimizi birleştirirsek güzel şeyler yapabileceğimize inanıyorum. Amacımız yeni sezon öncesi iyi bir takım olabilmek. Eto’o, Vagner Love, Van Persie, Adebayor gibi dünyaca ünlü yıldız oyuncuların bulunduğu bir lig burası. Tabii ki böyle kaliteli oyuncuların olduğu bir lige gelmek güzel. Ancak ben buraya onlarla yarışmaya değil Kayserispor’a katkı sağlamaya geldim.”

‘Önce taraftarın mutluluğu’

“Bir ligde ne kadar kaliteli oyuncu forma giyiyorsa ligin kalitesi de o kadar artıyor. Bu yüzden kaliteli bir lige geldiğimi biliyorum. Ancak bu oyuncular arasında kendimi ispatlamak yerine takımımı düşüneceğim. Çünkü eğer Kayserispor kazanırsa insanlar mutlu olacak, insanlar mutlu olduğunda ben de mutlu olacağım. Tabii ki goller atmak kadar mutlu eden bir şey yok insanı. Ama önce takım. Şunu yapacağım, bunu yapacağım demek yerine sezon başlayınca takımım için elimden geleni yapmak benim adıma daha huzur verici.”

‘Hiçbir zaman masaya oturmadık’

“Kayserispor benle iletişime geçtiğinde ne yapmak istediklerini tam olarak söylediler. Bu takım için son derece güzel planları var. Ben de bana anlatılan planlardan ve projelerden etkilendim. Bu takımın bir parçası olmak istedim. Kayserispor’u tercih sebebim bu. Daha önce de adım birçok kez Süper Lig kulüpleriyle geçti. Ancak bunlar büyük takımlardı. Resmi olarak masaya oturup görüşmedik hiç bir zaman. Fakat her transfer döneminde benim için bir Türkiye seçeneği vardı.”

‘Türkler çılgın gibi’

“Türk taraftarlar gerçekten futbolu ve tuttukları takımı çok seviyor. Çılgınlar bu konuda. Bunu sosyal medyadaki ilgiden anlayabiliyorsunuz. 50 bin tane mesaj geliyor. Çoğuna cevap vermeye çalışıyorum. Kendimi bu ilgi karşısında mecbur hissediyorum.”

‘Babyjet Asamoah’

“17 yaşındaydım ve o zamanlar bebek gibi bir yüzüm vardı. Ayrıca çok hızlıydım. Sahada beni kimse yakalayamazdı. Bu yüzden arkadaşlarım bana babyjet derdi, hala da öyle... Ülkemde bunu
2 yaşındaki çocuk bile bilir.”

‘Afrika’da su bile yok!’

“Bu zamana kadar futbol bana çok şey verdi. Önemli paralar kazandım ve bunu doğru kullanmaya çalışıyorum. Yardıma muhtaç binlerce çocuk var Afrika’da. Onlara yardım ediyorum. Futbolla ilgili değil yardımım. Sadece fakir çocuklar için. Kimsenin bilmediği köylerde bir yudum suyu bile olmayan insanlar var. Onlar için su tankları yaptırıyorum. Bununla alakalı bir vakfım var.”

Tunç Kayacı / Ömer Necati Albayrak


Malatya’dan forvet harekâtı

Haberin Devamı
YORUM YAZ