MENÜ

Fenerbahçe Eljif Elmas için FIFA'ya başvurdu

Fenerbahçe’nin İstanbul’a getirdiği Eljif Elmas, 18 yaşını doldurmadığı için ocak ayına kadar forma giyemeyecekti. Fenerbahçe Yönetimi, bu sorunun aşılması için FIFA’ya başvuruda bulundu.

Fenerbahçe Eljif Elmas için FIFA'ya başvurdu

Fenerbahçe’nin İstanbul’a getirdiği Eljif Elmas, 18 yaşını doldurmadığı için ocak ayına kadar forma giyemeyecekti.

Fenerbahçe Yönetimi, bu sorunun aşılması için FIFA’ya başvuruda bulundu. Transfer dönemi 8 Eylül’de bitecek, Elmas ise 27 Eylül’de 18 yaşını dolduracak. Eğer FIFA’dan olumsuz haber gelirse, genç yıldızla amatör sözleşme yapılacak.

'Onun gibisi az bulunur'

Geçen sezon Makedon ekibi Pelister’i çalıştıran Naci Şensoy, Fener’in yeni yıldızı Eljif Elmas’ı değerlendirdi:

Makedonya Ligi’nde Eljif Elmas’ın takımı Rabotnicki’ye karşı 4 kez rakip olduk. 12 Mart’taki karşılaşmada bize harika bir gol atmıştı. Diğer bir karşılaşmamızda ise asist yapmıştı. Henüz 18 yaşını doldurmamış olmasına rağmen kendini kanıtladı. Çok yetenekli bir orta saha oyuncusu.”

‘Savaşçı, inatçı’

“Onu diğerlerinden ayıran en önemli özelliği, gerçek anlamda oyunun iki yönünü de çok iyi oynaması. Sadece tekniği, sürati ile değil; hırsı, savaşçı yapısı ve inatçılığıyla da dikkat çekiyor. Maç sırasında Eljif’i takımını hücumda yöneten bir 10 numara olarak da görebilirsiniz; top rakipteyken geri kazanmak isteyen agresif bir ön libero olarak da... Bu açıdan bakıldığında, onun gibisi az bulunur.”

‘Baskıyı kaldırırsa...’

“Tam anlamıyla modern bir orta saha. Kısa sürede ilk 11’i zorlaması şaşırtıcı olmaz. Türk asıllı ve Müslüman olması da uyum süreci için önemli bir artı. Kendisi için tek soru işareti, bir anda Fenerbahçe gibi büyük bir takımda oynayacak olması. İlk kez büyük bir baskıyla karşılaşacak. Eğer bunu aşabilirse, ileride büyük bir yıldız olacağına şüphe yok. Fenerbahçe, kendisinden hem başarı hem de maddi anlamda çok önemli katkılar alabilir."

Türk futbolundaki skandallar!




Haberin Devamı
YORUM YAZ