MENÜ

Sparta Prag, Semih Kaya'yı resmen açıkladı

Sparta Prag, Semih Kaya'yla 3 yıllık sözleşme imzalandığını resmen açıkladı. Galatasaray, Semih Kaya'nın Sparta Prag'a 2 milyon euro karşılığında satıldığını KAP'a bildirdi.

Sparta Prag, Semih Kaya'yı resmen açıkladı

Sparta Prag, Semih Kaya'yla 3 yıllık sözleşme imzalandığını resmen açıkladı.

Galatasaray, Semih Kaya'nın Sparta Prag'a 2 milyon euro karşılığında satıldığını KAP'a bildirdi.

Galatasaray'dan KAP'a yapılan açıklama şu şekilde;

Profesyonel futbolcularımızdan Semih Kaya'nın transferi konusunda AC Sparta Praha (Sparta Praha) kulübü ile anlaşmaya varılmıştır. Buna göre Sparta Praha kulübü Şirketimize 2.000.000 Euro net transfer bedeli ödeyecektir.

Buna ek olarak Sparta Praha kulübünün ödeyeceği bonuslar aşağıdaki gibidir:

-Sparta Praha kulübü oyuncunun 2019-2020 sezonları sonuna kadar süren sözleşmesi boyunca UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasına katılmaya hak kazanacağı her bir dönem için 350.000 Euro net

-Sparta Praha kulübü oyuncunun 2019-2020 sezonları sonuna kadar süren sözleşmesi boyunca UEFA Avrupa Ligi grup aşamasına katılmaya hak kazanacağı her bir dönem için 100.000 Euro net ödenecektir.

Ayrıca, Sparta Praha kulübü oyuncuyu başka bir kulübe transfer etmesi halinde Şirketimize satış karının %15'ini ödeyecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


UEFA Avrupa Ligi'nde Başakşehir ve Konyaspor'un rakipleri belli oldu

Semih Kaya: Kariyerim için çok önemli bir adım

Sparta Prag'la resmi sözleşmeyş imzalayan Semih şöyle konuştu;

"Kariyerim için çok önemli bir adım çünkü daha önce Türkiye dışında hiç oynamadım. Bu kararı eşimle birlikte aldık.Galatasaray'la hem ligde hem Avrupa'da çok önemli karşılaşmalara çıktım, birçok kupa kazandım. Amacım Sparta Prag'da da yeni başarılar elde etmek ve yeni kupalar kazanmak. İlk maçla beraber takım arkadaşlarımla başarılara imza atacağımızı umuyorum

Semih Kaya, Galatasaray’da geçirdiği 12 sezonda 227 maçta, 7 gol kaydetti ve 3 Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. 26 yaşındaki futbolcu, A Milli Futbol Takımı’nda da 23 maçta görev aldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ