MENÜ

Euroleague, FIBA'ya 900 bin Euro ödeyecek!

Euroleague ile FIBA Avrupa arasındaki hukuki savaşta ilk etap FIBA lehine sonuçlandı.

Euroleague, FIBA'ya 900 bin Euro ödeyecek!

Uzun bir süredir hukuki savaşın içinde bulunan Euroleague ile FIBA Avrupa‘nın bu mücadelesinin ilk etabı FIBA lehine sonuçlandı.

FIBA Avrupa, 16 Haziran Cuma günü Euroleague Properties SA’ya açtığı davada 900 bin euro artı faiz‘lik tazminat ödemesi kazandığını Lüksemburg Ticaret Mahkemesi kararının ardından öğrendi. Euroleague yönetimi, ayrıca bütün mahkeme masraflarının yanında bin 500 euro’luk ek tazminat bedelini de FIBA’ya ödeyecek.

Hatırlanacağı gibi 2004 yılında FIBA Avrupa ve kısa adı ULEB olan Avrupa Basketbol Ligler Birliği arasında kıtanın kulüpler düzeyindeki turnuvalarının organizasyonu ve yönetimiyle ilgili bir ticaret anlaşması imzalanmıştı.

EuroLeague, 2010 tarihinden bu yana ULEB’in FIBA Europe’a ödeyeceği yıllık 400 bin Euro’luk ücreti ödeme sorumluluğunu üzerine aldı. Ancak Aralık 2012’de de FIBA’nın 2017’den itibaren uygulayacağı takvim değişikliği nedeniyle mevcut olan anlaşmayı tek taraflı fesh etti. Bunun üzerine karşı tarafa dava açan FIBA Avrupa, yaklaşık 5 yıllık davayı kazanmış oldu.

Karara her iki tarafın da itiraz hakkı bulunurken, mahkeme EuroLeague Properties ve FIBA Avrupa arasında imzalanan anlaşmanın Ocak 2015’te sona erdiğini kaydetti.

900 bin tutarın da 2012-2015 yılları arasında FIBA’ya ödenmesi gereken tüm ücretlerin komisyonlarıyla birlikte oluşturduğu toplama denk geldiği kaydedildi.

KAYNAK: basketball.com.tr

Austin Daye, Galatasaray’a veda etti

Haberin Devamı
YORUM YAZ