MENÜ

Serdar Gürler'den milli takım açıklaması

Milli takım kampından Arda Turan'la birlikte ayrılan Serdar Gürler nedenini açıkladı...

Serdar Gürler'den milli takım açıklaması

Gençlerbirliği'nde 13 gol, 4 asistlik performans ortaya koyduktan sonra ismi birçok takımla anılan Serdar Gürler, Osmanlıspor'la 3 yıllık sözleşme imzalamıştı. Başarılı performansıyla A Milli Takımımız'ın da son iki kadrosuna çağrılan Serdar'ın Arda Turan'la birlikte Kosova maçı kadrosundan çıkarılması ise ayrı bir merak konusu olmuştu. 25 yaşındaki futbolcu, Ömer Necati Albayrak'ın Lig Radyo'daki Mixed Zone adlı programında konuştu, bu konuya da açıklık getirdi. İşte Serdar Gürler'in sözleri:

'Başkanlarla aramızda!'

"Gençlerbirliği'nde çok iyi bir sezonu geçirdik, rakiplerimize evimizde sadece 2 kez mağlup olduk, kolay yenilmeyen bir takım olmuştuk, mutluyduk yani. Tabii ki 13 gol, 4 asist benim kariyerimin zirvesi. Bundan sonra bu rakamların altına düşmemek istiyorum kesinlikle. Gençlerbirliği beni takımda tutmak için çok çaba sarf etti. Ancak benim oradaki olayım çok farklıydı, biraz uzun hikaye diyebiliriz. Başkanlarla, yöneticilerle aramda geçen bir muhabbet. İstanbul takımları da istedi ama Osmanlıspor daha çok istediğini gösterdi ve çabuk davrandı bu konuda. Zaten düzenim de Ankara'da. Eşimle beraber Osmanlıspor'da kalmaya karar verdik."

'Avrupa'yı istiyorum'

"Hedefi olan bir takımda olmak istiyorum. Ancak basamakları da teker teker çıkmam gerektiğini biliyorum. Trabzon'a gittiğimde bu hatayı yaptım mesela. 3 basamak birden çıktım ve başarısız oldum. Osmanlıspor'da Avrupa Kupaları'na gitmek, ligde de üst sıraları zorlamak istiyorum. Sonrasına da bakarız zaten. Ancak şu anda sadece Osmanlı'ya odaklandım."

'Beni bilen bilir'

Milli Takım'a gitmek benim en büyük hedeflerimden bir tanesi. Hep bunun için çalıştım, çalışıyorum da. Fatih hoca iki kez çağırdı beni. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Moldova maçında ilk kez milli olmuştum. Bu kez yine çağırdı, ancak bir talihsizlik yaşadım. Benimle ilgili ailevi bir sorundu. Çocuğumun rahatsızlığı olduğu için kamptan ayrılmak zorunda kaldım. Benim kimseyle sıkıntım olmaz, beni bilen bilir herkes. Milli takıma gitmek zorunluluk değil, zevk bizim için. İnşallah hep gideriz.

'Sınır olmasa 7 milyon Euro'

"Yerli oyuncular maddi anlamda yabancı sınırının kalkmasının ardından sıkıntı çekiyor. Bizi etkiliyor, etkilemeye devam ediyor. Yani Serdar Gürler, sınır kalkmış olmasa 1'e değil de 7'ye transfer yapardı. Federasyonumuzun elbet bildiği bir şey vardır. Ne diyelim yapabilecek bir şey yok."

Haberin Devamı
YORUM YAZ