MENÜ

91. Gazi Koşusu'nu kazanan belli oldu!

91. Gazi koşusu ilk kez akşam saatlerinde koşuldu. Türk yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu, tamamlandı ve kazanan 11 numaralı Piano Sonata oldu.Tüm detaylar fanatik.com.tr aracılığı ile bu sayfada...

91. Gazi Koşusu'nu kazanan belli oldu!



Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 91 yıldır kesintisiz düzenlenen, Türk yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu, İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda saat 20.00’de koşuldu. Çim pistte gerçekleşen 2400 metre mesafeli bu önemli koşunun birincilik ikramiyesi 1.500.000 TL. At yarışlarında 91. Gazi Koşusu’nu Oğuz Yalçın’ın sahibi olduğu, Ahmet Çelik’in jokeyliğini yaptığı "Piano Sonata" adlı safkan kazandı.

Günün diğer koşularındaki sonuçlar;

1.Koşu: Autumn Pearl (1)
2.Koşu: Bay Emir (1)
3.Koşu: Tatvan İncisi (12)
4.Koşu: Miss Helin (11)
5.Koşu: Ertemiz (9)


91. Gazi Koşusu’nu Oğuz Yalçın’ın sahibi olduğu, Metin Acar’ın antrene ettiği Piano Sonata, jokeyi Ahmet Çelik idaresinde çim pistte 2400 metre mesafede 2.27.74 bitiriş derecesiyle kazandı.

Şampiyon safkanın sahibine kupayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a vekaleten Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan verdi.

Ulu Önder Atatürk’ün adına düzenlenen Türk Yarışçılığı’nın derbisi Gazi Koşusu'nun 91.'si 25 Haziran 2017 Pazar günü İstanbul Velifendi Hipodromu’nda koşuldu. 3 yaşlı safkan İngiliz taylarının katılabildikleri koşuyu G. Dilek Emirsoy’un yetiştirdiği Oğuz Yalçın’ın sahibi olduğu PIANO SONATA (d.e. Torok – Emma / SHINING STEEL) isimli safkan jokey Ahmet Çelik'le 2.27.74’lük derece yaparak koşuyu kazandı.

Şampiyon jokey Ahmet Çelik, 2015 yılında RENK, 2016 yılında GRAYSTORM'dan sonra PIANO SONATA ile bu koşuyu üst üste kazanarak, 1971 yılında MİNİMO, 1972 yılında AKKOR ve 1973 yılında ise KARAYEL ile üç yıl üst üste bu koşuyu kazanan Ekrem Kurt'un rekorunu egale etmiş oldu.

2400 metre mesafe üzerinden çim pistte gerçekleştirilen bu yılki Gazi Koşusu’nda Storm Sea Swell isimli tayın, Komiserler Kurulu Kararı ile start almadığı koşuda 17’si erkek, 1’i dişi olmak üzere toplam 18, üç yaşlı safkan İngiliz tayı birincilik için mücadele verdi.

Veliefendi Hipodromu’nda saat 20.00’te yaklaşık 25 bin yarışseverin takip ettiği koşunun ikinciliğini, Kamil Kahyaoğlu’nın sahibi olduğu jokey Halis Karataş idaresindeki PERSHING (Scarface-Orse Gül/SRI PEKAN) elde ederken, K. Levent itapçı’nın Özcan Yıldırım ile start alan safkanı FINESSE (Luxor-Flaying Saucer/EAGLE EYED) üçüncü, Nurbiye Gülerce’nin jokey Akın Sözen idaresindeki RUNNER BULL (Victory Gallop-Sun Cat/MOUNTAIN CAT) da dördüncü oldu. Koşunun farkları 2,5 Boy – 4 Boy – 2,5 Boy şeklinde gerçekleşti.

91. Gazi Koşusu’nu kazanan safkanın sahibi Oğuz Yalçın kupayı Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan’ın elinden aldı. Safkanın antrenörü Metin Acar’a plaketini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç verirken, bu önemli koşuyu 3 yıl üst üste kazanma başarısını gösteren jokey Ahmet Çelik’e plaketini ise Kulübümüz Başkanı Yasin Kadri Ekinci takdim etti. Törende, Gazi Koşusu galibi jokey Ahmet Çelik, 9 birincilikle bu önemli koşuyu en fazla kazanan jokey Mümin Çılgın’a plaket takdim etti. Kupa törenine çok sayıda davetli de katıldı.

Şampiyon safkan PIANO SONATA; bu galibiyetiyle sahibine, birincilik ikramiyesinin yanı sıra yetiştiricilik primi ve kaydiye ücretleriyle birlikte toplam 2.608.000 TL kazandırdı.

Kulübümüz Başkanı Yasin Kadri Ekinci’nin ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen bu unutulmaz günün heyecanına, yarışseverlerin yanı sıra atçılık camiasının önde gelenleri, iş ve sanat dünyasından önemli isimler, politikacılar ve devlet erkanı da katıldı. Gazi Koşusu öncesi Apranti Eğitim Merkezi öğrencilerinin gerçekleştirdikleri bayraklı gösteri ayakta alkışlandı.


Haberin Devamı
YORUM YAZ