MENÜ

Amatörde Süper Lig'e! İşte Göztepe destanı

Eskişehir’i devirip tam 14 yıl sonra Süper Lig vizesi alan Göztepe, 2007-2008’de amatördeki yükselme maçlarında başarılı olamayınca Aliağa’nın isim hakkını alarak 3. Lig’e dönmüştü. Sarı-Kırmızılılar, iş adamı Mehmet Sepil’in elinde adeta küllerinden doğdu, 3 sezonda kendini Süper Lig’de buldu.

Amatörde Süper Lig'e! İşte Göztepe destanı

Play-Off finalinde Eskişehirspor’u penaltı atışları sonucunda yenerek adını Süper Lig’e yazdıran Göztepe, amatör kümeye kadar gerilemesine rağmen 5. kez Süper Lig vizesi aldı. 1959’da Milli Lig adıyla kurulan Süper Lig’in başlangıcından itibaren 19 sene aralıksız İzmir’i Süper Lig’de temsil eden Sarı-Kırmızılılar, toplamda 25 sezon yer aldığı Süper Lig’e 2002-2003 sezonundan 14 sene sonra tekrar döndü.

Avrupa fatihi!

Avrupa Fuar Şehirleri Kupası’nda (şimdiki UEFA Kupası) 1968-1969 sezonunda yarı final oynamış ve bu başarıyı gösteren ilk Türk takımı olarak tarihe geçen İzmir ekibi, 2007-2008’de amatöre kadar geriledi. O sezon yükselme maçlarında başarılı olamayan İzmir’in köklü kulübü, 2008-2009 sezonunun başında Aliağa Belediyespor’un isim haklarını alarak TFF 3. Lig’de mücadele etmeye başladı.

Sepil’le zirveye

Önce 2. Lig’e ardından 1. Lig’e yükselen Sarı-Kırmızılı ekip, 2012-2013’te bir kez daha küme düştü. Altınbaş Holding bünyesinde yer alan Göztepe’yi 2014-2015 sezonu başında General Energy İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil aldı. Sepil’le ilk sezonunda 1. Lig’e yükselen Göztepe, geçen yıl da aynı ligde mücadele ettikten sonra bu sezon da Süper Lig vizesi almayı başardı.

14 Haziran'da çifte bayram

Göztepe’nin kuruluş yıldönümü olan 14 Haziran, bu sezon sarı kırmızılı camiaya çifte bayram yaşatacak. Yıllar sonra Süper Lig’e dönen Göztepe, 14 Haziran’da 92’nci doğum gününü bu coşkuyla kutlayacak. Aynı anlamlı günde Toplu Konut İdaresi de saat 14.00’te taraftarların yolunu gözlediği 20 bin 35 kişilik Göztepe Stadı’nın ihalesini gerçekleştirecek.

Süper Lig'in rengi sarı kırmızı oldu

1. Lig’den Süper Lig’e yükselen son takım İzmir temsilcisi Göztepe ile birlikte 2017-2018 sezonunda mücadele eden takımlardan 4’ü sarı kırmızılı forma giyecek. Böylece Süper Lig’in yeni sezonda ağırlıklı rengi sarı kırmızı oldu. Galatasaray, Göztepe, Yeni Malatya ve Kayserispor aynı renkle mücadele edecek.

Antalya’nın stat isyanı

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, taraftarın stada ciddi zarar verdiğini söyledi. Başkan Öztürk, “Stadı toparlamak için harcanacak para federasyondan çıkacak ama olay bu değil. İçim cız ediyor. Zeminde, çimde, tartanda ciddi zarar var. Koltuklarda sayım devam ediyor. 5 binin üzerindeydi kırık koltuk var. Yedek kulübe çökmüş durumda. Tuvaletlerde ciddi
zarar var” dedi.

Sinan, Vural’ın gönlünü aldı!

Son atışı gole çevirerek Göztepe’yi 14 yıl sonra Süper Lig’e taşıyan Sinan Özkan, ilginç bir tesadüfe imza attı. Sinan, geçen sezon da Konya’nın ev sahipliği yaptığı Play-Off finalinde de Alanyaspor formasıyla penaltılarda son vuruşu gole çevirerek Akdeniz temsilcisinin Süper Lig’e çıkışını ilan etmişti. O dönem Demirspor’u çalıştıran ve finali seri penaltılarda Sinan’ın golüyle kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Yılmaz Vural bu kez sevindi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ