MENÜ

Skandal maçın galibi Arsin

Arsinspor ile Mardinspor 47 arasındaki 3. Lig’e çıkma maçı penaltı atışları sırasında çıkan olaylar nedeniyle ertelenmişti. 8-7’de Mardin öndeyken yarıda kalan penaltıları 10’a 9 Arsin kazandı, kupayı aldı. TFF’nin skandal maça basını sokmaması ise kafaları karıştırdı!

Skandal maçın galibi Arsin

Tarih; 30 Nisan 2017... Yer; Erzurum Kazım Karabekir Stadı... Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) başarılı olup 3. Lig’e çıkma terfi maçlarına katılmayı hak eden Arsinspor ile Mardinspor karşılaşıyor. Maçın 52. dakikasında Omar’ın golüyle Arsinspor 1-0 öne geçiyor. Bitime 9 dakika kala Erdi durumu eşitliyor ve uzatmalara geçiliyor.

Uzatmalar da 1-1 sonuçlanınca penaltı atışları başlıyor. Mardinsporlu oyuncu Suat Mutlu, penaltılarda durumu 8-7 takımı lehine getiriyor. Ve gol sevincinin ardından ortalık karışıyor. İki takım futbolcuları, kulübedeki sorumlular birbirine giriyor. Sahada herkes birbirini kovalamaya başlıyor ve güvenlik önlemleri de kavgayı bitirmeye yetmiyor. Maçın hakemi Burak Taşkınsoy, maçı tatil ettiğini açıklıyor ve müsabaka penaltı atışlarından devam etmek üzere ileri bir tarihe erteleniyor...

Polisler zorla çıkardı!

FANATİK’in 12 Mayıs’ta aynen bu cümlelerle ‘Bir penaltılık maç’ başlığıyla sütunlarına taşıdığı skandal karşılaşma dün tamamlandı. Arsinspor’un attığı penaltı kaçsa ‘Bir penaltılık maç’ orada bitecekti. Ancak Karadeniz ekibi 8-7’den devam eden seri atışları 10’a 9 kazanarak 3. Lig biletini aldı. Asıl skandal ise basın mensuplarının maçı takip etmek için stada gelmesiyle yaşandı. Çünkü seyircisiz oynanmasına karar verilen maça basın mensupları da alınmadı. Stada giren gazetecilerin TFF kararıyla polis nezaretinde dışarı alınması kafalarda soru işaretleri bıraktı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ