MENÜ

Ankara at yarış tahminleri - Şair Gençer O'nun yorumları

Cumartesi Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Ankara at yarış tahminleri - Şair Gençer O'nun yorumları

20 Mayıs Cumartesi Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

İlk yarışını beğendiğim HÜRADAM bu grupta kazanır

Yazar: Şair Gençer O

1.Ayak: 1400 metrede yapılacak olan Şartlı-3 koşu Yamak-1 yarış olduğundan aprantilerin tecrübelerine bakmak gerek. Son yarışında aynı aprantisi ile kazanan Yükselim favorimdir. Şafak Vakti, Kırı Beyi, Katı Semih gibi güçlü rakipleri geçen Yükselim bu grupta da kazanabilir olduğundan en şanslı isimdir. Formda binicisi ile Sezar sevdiği mesafede rakiplerini geride bırakabilir. Sedatbey geçen yarışında iyi idman durumu ile sürprize yazılır düşüncesindeydik ve kazanmıştı. İyi aprantisi ile ona bir kez daha şans vereceğim.

2.Ayak: 1900 metrede yapılacak olan hand-16 yarışta sürprize açık bir grup olduğundan şans verdiği atlarda öncelikle sürprizi yapmasını beklediğim Jano Grande’ye şans vereceğim. Takipte olduğum çimci bu safkan son olarak Moonglow’un kazandığı yarışta 16 at arasında 8’inci olurken 4 aya yakın aradan sonra iyi koştu. Jano Grande’den sonra Kiss Your Hands, Hard Stone, Soydan, Tesla, Pan Reka ve James Bond şans verdiğim diğer atlardır.

3.Ayak: 1600 metre çim pistte yapılacak olan Adnan Menderes Koşusu kaliteli isimleri bir araya getirdi. Bu yarışta Cheri Cheri Lady gibi hızlı bir kısrağın olması yarıştaki temponun iyi olmasını sağlayacak. Ağır tempoda bir yarış olmayacağından düzlük sprinti ile sonuca gidecek atların şansı fazla olacak gibi gözüküyor. H.Karataş ile start alacak olan Dedemşah önlerde koşan bir isim olduğundan temposunu nasıl ayarlayacak bakacağız. Cheri Cheri Lady ve Dedemşah ikilisinin önde kalıp bitirme durumu yanında Impulsive, Kreacher, Serseri gibi kalitesi yüksek atlara şans vereceğim. Son Of A Legend, Speedy Gunne, Oradinario ve Ballıkaya şanslı olacak diğer atlardır.

4.Ayak: Bir süre aradan sonra koşu gören Akhun bu mücadelesinden sonra 1900 metre çim piste çıktı ve Olgunabi ile girdiği mücadeleden burun frakla birincilik çıkardı. Bu tip mesafeli yarışları iyi koşan Akhun favorimdir. İstanbul’daki yarışları iyi olan Gözyaşı Gecesi ise Storm Girl’ün kazandığı son yarışında tabela dışı kalmış olsa da bu grup için yeterli performansa sahip olup plasede şans verdiğim isimdir. G1 yarıştan buraya gelen Atmaca Beyi favorilerden biri olup birincilikte şanslı diğer atımdır.

5.Ayak: Kariyerinin ilk yarışında rakibi taylar öne çıkıp koşarken en geride kalan Hüradam son 400 metrede en gerideyken grubun içine girip bir anda hırslandı ve güzel bir sprint yaptı. Son metrelerde bir hayli ara kapatan safkan 6’ıncı olurken ilerleyen koşularında mesafenin uzaması ile daha iyi koşacağını belli ettiğinden bu yarışta Ahmet Çelik ile kazanmasını bekliyorum. Günün banko atlarından biri olmaya adaydır. Ser Emir, Çırak ve Balık Kaan rakip arayanlara önerimdir.

6.Ayak: İyi bir çim atı olan Burcutay son olarak 1600 metrede koşmuştu ve Sır Perdesi önünde kazanmıştı. Kum pistte üçüncülükler yaptıktan sonra çimde kazanan bu atın daha öncede çim pistte iki kez kazandığını görüyoruz. Mesafeyi koşabilir mi sorusuna Derhadır, Hayatım, Özmeriç, Akanoğlu, Cankuruş gibi baba kardeşlerinin mesafeli birincilikleri düşünüldüğünde feyz alınırsa favori olması doğaldır. Yine babası Bilgin olan Vakurkız mesafeye yatkın olup hem çim pistte iyi koşması hem de bu aralar form durumunun yüksekliği nedeniyle favorilerden biri olacaktır. Sır Perdesi çıkışa geçen formu, Gönül Avcısı ise eküri desteğiyle gireceği bu koşuda şans verilmesi gerekir. Toprakgelin, Jiyankız ve Abidem yarışın sürpriz atlarıdır.
3,4,8 // 10,7,8,13,6,5,9 // 13,2,5,7,10,11,12,3,1 // 4,6,3 // 5 // 4,3,9,2,11,13,5

Haberin Devamı
YORUM YAZ