MENÜ

23 Nisan Pazar İzmir at yarış tahminleri-Gökhan Yalçınkaya'nın yorumları

23 Nisan Pazar İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi ve sizler için altılı hazırladı.

23 Nisan Pazar İzmir at yarış tahminleri-Gökhan Yalçınkaya'nın yorumları

23 Nisan Pazar İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi ve sizler için altılı hazırladı.

KARA YÜREK formunu buldu

Bugün 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI. Başta dayısının birtaneciği, yeğenim ARDA GÖKŞEN olmak üzere, tüm çocukların bayramını kutluyorum, hepsine hayırlı gelecekler, sağlık ve huzurla dolu musmutlu yıllar diliyorum.

1.AYAK: ŞAMPİYON “SUZİ GOLD”un anneden kardeşi GOLDEN OK, ablasını inkar etmeye devam ediyor. Aslında ben son üç uzun mesafeli yarışının ikisinde biraz da önlere erken düşmesinden dolayı kaybettiğini düşünüyorum. Yani atın da şansına mıdır nedir bir türlü kendisiyle aynı stilde olmayan atların grubuna düşemedi, burda da “Chaste” var, ona takılırsa intihar eder, onu yakın takip edip, sallandığı yerde arka tarafa sprint hakkı tanımadan işi bitirmeye çalışması bence en doğrusudur, favorimdir. Rakip gördüğüm ilk isim TRALLES GIRL, son 5 yarışının 4’ünde kısa vade koştu, doğal olarak Şart4 bu mücadelede ideal mesafesinde şansı yüksektir. Sonrasında İPEKKIZ, tutuyorum. Her ne kadar taylığında sentetikte 1 kez kazanmış olsa da, kaba kumda bambaşka koştuğunu düşünürek geçen yarışını önemsemiyorum, ki ayrıca hafızaları uzunda kazanmış olduğu yarışlarla yoklasa da, 1600’de iki kez kazandığını hatırlatıyorum, İzmir’i de sever. Dördüncü isim olarak DECOLTE’ye değineyim, son startı 3 ay aradan sonraydı, göz doldurdu, sonrasındaki işlerini incelersek dinçlik yapmadığını anlarız, artan kondüsyonuyla yerimiz varsa ekleyelim.
2.AYAK: Rakamsal sıralamam şablondadır.
3.AYAK: AMANVERMEZ’in son yarışının ata uzun geldiğini düşünüyorum, bu kez orta mesafede güle güle çekebilir, öncelikle yazalım. İlk yarışıyla ikinci yarışı arasını incelersek çok bariz bir form gelişimi içerisinde olduğunu anlayabileceğimiz KADERİNOĞLU, ise “FIRE BALL” gibi iyi bir atın anneden kardeşi olup, öncelikli rakip gördüğüm isimdir. Sene 2006 ya da 2007 olması lazım ben o zamanlar 19 yaşındaydım, Bursa’da açık yarışta kumun krallarından ILGAZHAN’ın kazandığı FIRE BALL’ın ona ecel terleri döktürdüğü bir yarışı vardı, o günde bir dünya oyun bulmuştum o parayla denize gitmiştim, hey gidi yıllar hey 10 sene olmuş, ne çabuk geçiyor o zaman. Neyse döneyim yarışa, bu iki at önde olmak üzere, İzmir’de sahadan bir arkadaşımın hazır tay olduğunu söylediği şuan aramızda olmayan ayağına çabuk iyi atlardan “KAREEM”in anneden kardeşi olan NESSU MOSA, son yarışını maiden olmasına rağmen ŞART 5 mücadelede başarılı koşan, arkasına aldığı “Master Of The Wind” ile önünde bitiren üç ata bakarsak bu grupta şansı fazla gözüken SABRİ İLE EMİR (Tjk’nın sitesinde bitişik yazıldığı halde ben bilerek ayrı yazdım, Türkçe kurallarında ile bağlacı bitişik yazılmaz) ve son olarak ilk yarışından önce fiziğini çok beğendiğim bu kez tecrübelenen ÇAKACAK, diğer şanslı gördüğüm atlardır.
4.AYAK: Genelde bir araya gelen ama kazananın hep değiştiği kısraklarda İÇİL, SULTANPELİN, ÜNÜBOL, KURALSIZ’ı ayırmıyorum.
5.AYAK: PAKBEY, binicisi iyi idare ederse bu grubu geçer. Aksi takdirde ŞEKER KAHRAMANI ile GIFTED devreye girerler diye düşünüyorum.
6.AYAK: KARAYÜREK bankom.
9,1,2,3 // 5,3,8,10,9,4,7,1,2 // 1,7,8,10,5 // 2,1,6,3 // 8,10,5 // 5

Haberin Devamı
YORUM YAZ