MENÜ

ÖZET| Panathinaikos - Fenerbahçe maç sonucu: 58-71

Euroleague Play - Off maçında temsilcimiz Fenerbahçe, Panathinaikos'a konuk oldu. OAKA Arena'da oynanan Panathinaikos - Fenerbahçe maçında temsilcimiz tarihi bir galibiyet elde etti. Fenerbahçe mücadeleden 71-58'lik galibiyetle ayrıldı. Sarı-lacivertliler, 11 yıl aradan sonra Panathinaikos'u OAKA'da yenen ilk Türk takımı oldu.

ÖZET| Panathinaikos - Fenerbahçe maç sonucu: 58-71



Turkish Airlines Euroleague Play-off Turu ilk maçında Panathinaikos Superfoods'a konuk olan Fenerbahçe, mücadeleden 71 - 58 galip ayrıldı. Sarı-lacivertliler ilk yarısını 14 sayı geride bitirdiği mücadeleyi galibiyetle tamamlayarak seride 1-0 öne geçti. Bu arada Fenerbahçe, 11 yıl aradan sonra Panathinaikos'u OAKA'da yenen ilk Türk takımı oldu. Serinin ikinci maçı 20 Nisan Perşembe günü TSİ 21.00'da OAKA'da oynanacak.

(ÖZET) Panathinaikos-Fenerbahçe maç sonucu: 75-80

MAÇTAN DAKİKALAR

Mücadeleye Luigi Datome, Bogdan Bogdanovic, Nikola Kalinic, Jan Vesely ve Kostas Sloukas beşiyle başlayan Sarı-lacivertliler Kalinic, Bogdanovic ve Sloukas'ın üst üste bulduğu 3 sayılık basketlerle ilk 5 dakikalık bölümü 4-12 önde geçti. Ev sahibi takım Calathes'ın basketleriyle farkın açılmasına engel olmaya çalışsa da, TV molasına 6-14 önde giren taraf Fenerbahçe oldu. Moladan da Jan Vesely'nin smaç basketiyle dönen Sarı-lacivertliler farkı çift hanelere çıkardı(6-16). İlk periyotta son 15 saniyenin içine girilirken Panathinaikos; Rivers ve Bourousis'in basketleriyle farkı 1'e indirdi(15-16). Bu skor aynı zamanda ilk çeyreğin de sonucunu belirledi.

İkinci periyotun ilk 2 dakikalık bölümünde her iki takım da 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle çeyreğe hızlı bir başlangıç yaparken skora ise denge geldi(23-23). Sonraki dakikalardaysa Pappas Nikos'un 4-0'lık serisiyle skoru 27-23'e getiren ev sahibi takım, TV molasına da önde giren taraf oldu. Moladan Gabriel ve Mike James'in basketleriyle dönen Panathinaikos, farkı 9 sayıya çıkarsa da(32-23), Fenerbahçe Datome'nin 3 sayılık basketiyle maça ortak olmaya çalıştı. Çeyreğin geriye kalan bölümünde Mike James ve Rivers'ın basketleriyle skoru 42-28'e getiren Panathinaikos, soyunma odasına da bu skorla önde giren taraf oldu.

Üçüncü çeyreğe Ali Muhammed, Ekpe Udoh ve Bogdan Bogdanovic'in basketleriyle iyi başlayan Sarı-lacivertliler, ilk 4:30'luk bölümde farkı 9 sayıya indirdi(47-38). Son 3 dakikanın içine girilirken Sarı-lacivertliler Jan Vesely'nin de skora yaptığı katkıyla farkı 6 sayıya kadar indirdi(49-43). Son 1 dakikalık bölümde ise farkı 1 sayıya kadar (49-48) indiren Fenerbahçe, final periyotuna ise 50-48 geride girdi.

Final periyotuna Nikola Kalinic'in 5-0'lık serisiyle başlayan Fenerbahçe, karşılaşmada 50-53 öne geçti. Final periyotunda harikalar yaratan Sarı-lacivertliler, Ekpe Udoh, Bogdanovic ve Ali Muhammed'in basketleriyle bitime 4 dakika kala farkı 9 sayıya çıkardı(53-62). Periyotun devamında da skor üretmeye devam eden Fenerbahçe, karşılaşmadan 58-71 galip ayrıldı.

Fenerbahçe-Panathinaikos özet (grafikli)






Haberin Devamı
YORUM YAZ