MENÜ

Helal olsun size

Türk sporcular uluslararası arenada dün birçok branşta madalya kazandı. Halterde Tolga Bakıcı, dünya ikincisi olurken, tekvandoda Ümit Milli Takımımız, Avrupa 2.’si oldu. Judoda Kayra Sayit 1.’lik, Kübra Kara 3.’lük kürsüsüne çıkarken, Yürüyüş Milli Takımımız da 7 madalya elde etti.

Helal olsun size

Uluslararası turnuvalarda, milli sporcularımız yine madalyaları topladı. Tekvandoda Ümitler Avrupa Tekvando Şampiyonası’nın son gününde Orkun Ateşli ile gümüş, Sude Bulut ve Mervenur Evci ile de bronz madalya kazandık. Ay-Yıldızlılar toplamda 2 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalyayla 32 ülke ve 437 sporcunun mücadele ettiği şampiyonayı Avrupa 2’ncisi oldu. Turnuvada ayrıca, Hasan Reçber (63), Hasan Lazoğlu (80 kilo) altın, İkra Kayır (57), Deniz Dağdelen (54) gümüş, İpek Çidem (49) Zeliha Ağrıs (53), Simge Erensayın (67) bronz madalya elde etmişti.

Halterdeki ikinci gümüş

Tayland’daki Dünya Yıldızlar Halter Şampiyonası’nda da 85 kiloda podyuma çıkan Tolga Bakıcı, koparmadaki 139’luk kaldırışıyla gümüş madalyanın sahibi oldu. Türkiye dünya şampiyonasındaki madalya sayısını böylece 2 altın, 2 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 7’ye çıkardı. 2020 Olimpiyatları’na puan veren Judo Grand Prix’sinde +78 kiloda Kayra Sayit altın, aynı kilodaki Kübra Kara da bronz madalyanın sahibi oldu. Bu turnuvada daha önceki günlerde Hasan Vanlıoğlu (73), Bekir Özlü (60) gümüş, Ahmet Şahin Kaba (60) da bronz elde etmişti.

16. Balkan Yürüyüş Şampiyonası’nda da 3’ü altın olmak üzere Ay-Yıldızlılar 7 madalya elde etti. Yıldızlar Umut Temel ile Kader Dost altın, Selman İlhan ile İnci Çiçek de gümüş elde etti. Gençlerde Abdülselam İmuk altın, Meral Kurt bronz madalyaya uzandı. Büyüklerde de Salih Korkmaz ikincilik kürsüsüne çıktı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ