MENÜ

Fenerbahçe'den Beşiktaş taktiği!

Avrupa’da Chelsea, Porto, Manchester City ve Shakhtar Donetsk gibi genç oyuncularını uzun vadeli kiraya gönderen kulüplerle temasa geçen sarı-lacivertli kulübün oluşturduğu 15 kişilik liste içinden yeni sezon kadrosunu kurmaya çalışacağı, böylece UEFA’nın getirdiği kısıtlamadan fazla etkilenmemeyi planladığı öğrenildi.

Fenerbahçe'den Beşiktaş taktiği!



Fenerbahçe’de şampiyonluk iddiasından uzaklaşılması ve yaşanan hayal kırıklığının ardından çok geniş kapsamlı bir program hazırlandı. Yeni sezonda hem ekonomik gerçekler hem de sportif anlamdaki planlar profesyonelce yönetilecek.UEFA Finansal Fair Play kurallarının getirdiği zorluklar nedeniyle transfer politikasında farklı bir yola gidecek sarı-lacivertli ekipte değişik bir yöntem devreye giriyor. Yeni transfer politikasında ‘scout çalışmaları’ ayrı bir önem kazanırken, bu konu hakkında da somut adımlar atılıyor. Şu anda 15 kişilik bir listenin hazır olduğu öğrenilirken, Avrupa’da ‘kiralık futbolcu’ politikası güden kulüplerle istişare ve çalışmalar yapıldığı aktarıldı.

Gelişimi bizde olsun

Buna göre Fenerbahçe’nin Chelsea, Porto, Manchester City ve Shakhtar Donetsk gibi özellikle genç oyuncularını uzun vadeli kiraya gönderen kulüplerle temasa geçtiği öğrenildi. Yöneticiler görüşmelerde listelerindeki oyuncuların gelişimini sarı-lacivertli forma altında rahatlıkla tamamlayabileceğini, böylece iki tarafın da kazançlı çıkabileceğini belirterek bu kulüpleri iknaya çalışıyor.

Lens artık serbest

Dick Advocaat’ın da görüşlerine bu noktada önem veren sarı-lacivertli kulüp, şimdiden birçok isim konusunda hedef belirledi. Ukrayna’da bonservisi Dinamo Kiev’de olan ancak Granada’da kiralık oynayan Artem Kravets ve Belçika’da Genk’te kiralık orta saha Ruslan Malinovsky için temaslar yapıldı.

Van Ginkel de aday

Ayrıca şu anda Zorya’da kiralık oynayan ve Beşiktaş’ın da gündeminde olan sol bek Eduard Sobol için de bilgiler alındığı bildirildi. Bunun dışında Chelsea’de yer alan ve Advocaat’ın da her zaman ilgilendiği, PSV’de kiralık orta saha Van Ginkel de dikkat çeken bir diğer aday.

Yine bonservisi Sevilla’da olan ancak Schalke’de kiralık oynayan Konoplyanka konusunun da oldukça somut durduğu değerlendirildi. Porto’da da Espanyol’da kiralık stoper Diego Reyes ve Stoke’ta kiralık forma giyen savunmacı Bruno Martins İndi gibi isimler kiralamaya müsait isimler olarak kaydedildi.

Kaynak: Skorer

Süper Lig'in yıldızlarını ne kadar tanıyoruz?

Haberin Devamı
YORUM YAZ