MENÜ

Rıza Çalımbay'dan Fırat Aydınus açıklaması

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçın uzatmalarında gelen golle büyük sevinç yaşadıklarını söylerken hakem Fırat Aydınus'un yönetimini eleştirdi. Çalımbay, “Hakeme söylüyorum; yanlış adam attın diye. O da 'Ne yapayım' dedi. Artık yapacak bir şey yok" dedi.

Rıza Çalımbay'dan Fırat Aydınus açıklaması

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçın uzatmalarında gelen golle büyük sevinç yaşadıklarını söylerken hakem Fırat Aydınus'un yönetimini eleştirdi. Çalımbay, “Hakeme söylüyorum; yanlış adam attın diye. O da 'Ne yapayım' dedi. Artık yapacak bir şey yok" dedi.

Sahasında Kayserispor'u 90+3'üncü dakikada attığı golle 2-1 yenen Antalyaspor'da sevinç yaşanıyor. Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçtan sonra yaptığı açıklamada, her şeyden önce iki takımı da tebrik ettiğini söyledi. "Çok güzel bir lig maçı oldu. Lig maçında ne arıyorsanız her şey yaşandı" diyerek ortaya konulan futbolu öven Rıza Çalımbay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz maça istediğimiz gibi gayet iyi başladık. Golümüzü de bulduk. Bana göre hakem oyundan yanlış arkadaşı attı. Atmaması gereken arkadaşımızı attı. 10 kişi kalınca iki takımda galibiyet için oynadı. Kayseri ikinci yarıya iyi başladı. Sonrasında biz Kayseri'nin oyun düzenini çözdükten sonra kendimizi düzelttik. Bu kez biz de kazanmak için mücadele ettik. İki takımı da tebrik etmek lazım. Bizim bütün amacımız sezonu ilk 10'un en iyi yerinde bitirmek. Biz takımı sonuncu sırada aldık. İki puanı vardı. Bunu söylememin amacı, bütün futbolcularımı, yönetimi, taraftarı kutluyorum. Çünkü zor günler yaşayarak buralara geldik. Kimsenin beklemediği şekilde buraya geldik."

'KOLAY MAÇ OLMAYACAĞINI BİLİYORDUK'

Maçın başından sonuna kadar inanılmaz şekilde mücadele ettiklerini belirten Çalımbay, "İyi bir galibiyet aldık ama burada Kayseri'yi tebrik ediyorum. Çok kaliteli bir takım. Maçtan önce de kolay maç olmayacağını biliyorduk. Taraftara son dakikada galibiyet verdiğimiz için mutluyuz. Artık bundan sonra kalan 8 maçımız var. Bunları da en iyi şekilde bitirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

'HAKEMİ DEĞERLENDİRDİ'

Karşılaşmanın orta hakemi Fırat Aydınus'un yönetiminin sorulması üzerine Rıza Çalımbay, şöyle konuştu:

“Fırat hoca bu sene kaliteli maçlar yönetti. Ama bugün gerçekten onun için de zor maçtı. Kararlarını tam istediği gibi veremedi. Tabii yardımcılarının da yardımını tam alamadı. Çünkü, bize göre atılan oyuncunun Charles olmaması gerekiyordu. Başka birine belki sarı kart gösterebilirdi o olayda. Bana göre de penaltı, yüzde yüz penaltı idi. Böyle bir pozisyonu hakem es geçti, yan hakemin görmesi gerekiyordu. Zor bir maçtı. Her şey olan bir maçtı. Hakemlere her zaman saygımız sonsuz ama, görüyorsunuz böyle hatalar oluyor. Geçen sezon bunun daha nelerini yaşadım Kasımpaşa'da iken. En az 16 puanımız gitmişti. Maç bugün berabere bitseydi çok üzülürdük. Maçı kaybedebilirdik de. Ama şu olayları hakem açısından baktığımız zaman hakikaten kritik hatalar vardı. Benim kendi düşüncem. Hakeme söylüyorum; Yanlış adam attın diye. O da 'Ne yapayım' dedi. Artık yapacak bir şey yok. Çünkü Charles'in pozisyonla alakası yok. Umut gelip Charles'e müdahale etti. Orası karışınca hakem ikisine de kart gösterdi. Charles bu sezon ilk kartını gördü."

YABANCI KURALI AÇIKLAMASI

Bir gazetecinin yabancı kuralı hakkındaki düşüncelerini sorması üzerine Rıza Çalımbay, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Yabancı gelsin Türkiye'ye. Gelmesi de gerekiyor. Bence kriter konulması gerekiyor. Her şeyden önce milli sayısını koymak gerekiyor. Kaliteli oyuncular getirmek gerekiyor. Eğer getirdiğiniz yabancı kulübede oturuyor ise bence hiçbir anlamı yok. Onun için de 10-14 oyuncu olacağımıza temiz 6 kaliteli oyuncu alalım. Kriter getirirlerse zaten aşırı oyuncu alma şansı olmaz. Bence yapılacak en doğru şey bu. Çünkü, bütün Avrupa'ya baktığımız zaman herkes yabancıyı serbest bırakıyor. İtalya'ya, İngiltere'ye baktığımız zaman mutlaka kriterleri varsa alıyorlar. Bence kriter getirilmesi gerekiyor. O zaman kaliteli oyuncuların hepsi buraya gelir."

Haberin Devamı
YORUM YAZ