MENÜ

Dzemaili küllerinden doğdu!

Serie A'yı kasıp kavuran Dzemaili futbol hayatının en golcü sezonuna imza attı, Bologna futbolcu için aldığı kararları değiştirmek zorunda kaldı.

Dzemaili küllerinden doğdu!

Galatasaray ile yollarını ayırdıktan sonra İtalya'nın yolunu tutan Blerim Dzemaili, Çizme'de adeta yeniden doğdu. Bologna formasıyla bu sezon 8'i ligde, 1'i kupada olmak üzere 9 gol kaydeden 30 yaşındaki futbolcu, futbol hayatının en golcü sezonuna imza attı.

Çizme'nin en formda oyuncusu

Ligin ilk yarısında vasat bir görüntü çizen İsviçreli futbolcu, ikinci yarıda açıldı. Serie A'da ilk yarıyı 1 golle tamamlayan oyuncu, ikinci yarıda 7 gol daha attı. Bu 7 golü son 12 maçta kaydetti. İki kez de gol pası veren Dzemaili, Serie A'nın en formda oyuncularından biri haline geldi.

Montreal'e gidecekti, iptal oldu

Futbolcunun sürpriz çıkışı kulübün planlarını değiştirmesine yol açtı. Galatasaray'dan 1.3 milyon euro karşılığında Bologna'ya transfer olan isim, kulüpler arası anlaşmaya göre sezon sonunda Kanada ekibi Montreal Impact'e geçiş yapacaktı. Her iki kulübün sahibi de aynı kişi, Joey Saputo isimli işadamı olduğu için, bu yönde bir planlama yapılmıştı.

Galatasaray'da 1 gol atmıştı

Ancak yükselen form grafiği bu planları alt-üst etti. Bologna yönetimi sezon sonunda Montreal'e gidecek futbolcuyu takımda tutup, yeniden Serie A'da değerlendirmeye karar verdi. Dzemaili Galatasaray forması giydiği 20 maçta sadece 1 gol atabilmiş, 2 de gol pası vermişti.

Kaynak: Skorer

Haberin Devamı
YORUM YAZ