MENÜ

İzmir at yarış tahminleri - 23 Mart Perşembe

İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gencer O günün programını değerlendirdi ve bir kupon hazırladı.

İzmir at yarış tahminleri - 23 Mart Perşembe

23 Mart Perşembe İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gencer O günün programını değerlendirdi ve bir kupon hazırladı.

İzmir’de Halis Karataş çiftesi AĞAPERSEN ve PAKBEY

Yazar: Şair Gençer O

1.Ayak: İzmir’de Altılı Ganyan’a Hüseyin Cesurlar Koşusu ile başlıyoruz. Bu yarış oldukça sert geçmeye aday. Çünkü tempo yükseldikçe iyi koşmuş birkaç isim var. Bu grupta onların tempoyu yükseltmesi yarışın sonucunu etkileyecektir. North Valley 4 gün önce koştuğu yarışta oldukça uygun rakipler arasında kazandı. Yarışta tempoyu Sky Hero yüklenmişti ki son 800’den sonra North Valley temposunu artırdı ve 2.05.83 ile 1900 metredeki koşusunu kazandı. Bu kez 2000 metrede koşulacak olan yarışta Sun Burn’un 2.06.65 ile grupta en iyi dereceyi yaptığını görüyoruz. Kazandığı koşuda 0.54.48 ile son 800 derecesi bulunan North Valley’in yanında Sun Burn önemli bir rakip gibi gözüküyor. 2000-2100 metrede üç kez bu rakibini geçerek kazanan North Valley olsa da Özcan Yıldırım ile iyi anlaşan Sun Burn favorimdir. Yarış hızlı giderse son metrelerde iyi koşan Young Bond, bu aralar sınıf atlayacak gibi koşan Thats The Moment, Sideli ve Coney Island ne olur ne olmaz değerlendireceğimiz atlardır.

2.Ayak: Bu tay koşusu izmir’deki diğer yarışlara çok benziyor. Yine grupta iki tay öne çıkacak. Bunlardan tecrübeli olan favori durumda ve diğerini rakip olarak yazacağız. Verdiği aradan sonra piste iyi dönüş yapan Kavacık Beyi son yarışında mutlaka dikkate alınmalı demiştik. İyi koşan ve Happy World’e boyun farkla kaybeden bu arıkan bu kez koşu tecrübesi ile favorimdir. 800 metre 49 işi hazır olduğunu gösteriyor. Diğer yanda Syriana ile anneden kardeş olan Caro Mia ise son sprintinde iyi gözükmüş olup Lion Heart yavrularının bu tip mesafeleri iyi koşması v ve genel pedigri kalitesi ile rakip taydır.

3.Ayak: Girdiği koşularda bir süredir birincilik göremeyen Kurtçabey bu kez uygun mesafede uygun rakipler yanına formda bir şekilde geldi. Taylık döneminde kısa mesafede de kazanmış olan Kurtçabey daha sonra 1900-2000 metrede 5 kez kazandı. Daha uzayan mesafelerde KV ve Grup yarışlarda koşan Kurtçabey iyi neticeler almasına rağmen kazanamadı. Yine de 2200 metrede elde ettiği sonuçlara bakıldığında bu grupta kazanmaya yakındır. Egebeyi arkasında ikinci kaldığı yarıştan sonra kazanır gözükse de Doğuhan, Gökbakır ve yarış gördükten sonra kondisyonu gelişen idman pistindeki iyi atlardan biri Zaman Yolcusu sürprize yazılabilir.

4.Ayak: İzmir’de Şartlı 1 koşuyla kariyerine başlayan Ağapersen ilk 5 yarışında 4 kez kazanmıştı. Daha sonra İstanbul’a gelen başarılı safkan G1, G2 koşmuş daha sonra İzmir ve Ankara’da da grup yarışlarda koşmuştu. Tüm bu yarışlarda iyi mücadele etmesine rağmen kazanamayan bu safkan geçtiğimiz yılın 11. Ayından sonra bir süre ara verdi. Ve bu dönemden sonra 1400 metrede Metal Fırtınası önünde kazanarak yeni seneye giriş yaptı. Daha sonra G3’te Saadın Gücü ve yine G3’te Alptuğhan arkasında ikincilikler yapan Ağapersen bu grupta kazanmaya yakındır.

5.Ayak: Tayların bölünen maiden bu yarışında Pakbey favorimdir. Annesi Contessina’yı Fransa’da bulunduğum satışta Şevki Eren için Le Havre’dan gebe olarak almıştım. Bu alımdan Erenberk isimli tayını veren kısrak daha sonra Powerscourt’tan Güzel İrem, Luxor’dan Dilay star ve Country Reel’den Pakbey’i verdi. Genelde süratli olan tayları sprinter yapılı oluyor ama biraz sert karaktere sahipler. Kısrağın önde kaçarak koşan ilk yavrusu olan Pakbey her yarışında aşama içinde olup bir kez daha Halis Karataş’ın tercih etmesiyle kazanmaya yakın gördüğüm arıkandır.

6.Ayak: Günün son koşusunda form durumu iyi olan atlardan İçil, ekürilere karşı zorlu bir yarış yapacak. Günebakış arkasında burun farkla ikinci kaldıktan sonra My Sultan Razyana biten 1600 metre kum koşuda üçüncü kalan İçil bu kez daha uygun grupta koşuyor. Rakibi olan eküri atlardan Ünübol ve Kırtoprak ikilisi formda atlar olup bu grupta şanslı atlardan olacaklar. Hand 14 yarışta Kurnaz, Borahanbey, Bayketenci, Kehkeşan, Ağaran ve Siverekli yazarak rahat bir koşu izleyebiliriz.

Şair Gençer O İzmir kuponu

7 8 1 1 6 3
3 11 // 6
9 3 12
1 4 8
6 7 2
2 4
7
10

Haberin Devamı
YORUM YAZ