MENÜ

İzmir At yarış tahminleri - 19 Mart Pazar

İzmir At yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom Yazarı Tolgahan İmal İzmir yarış programını değerlendirdi ve kupon hazırladı.

İzmir At yarış tahminleri - 19 Mart Pazar

BLUE ISLAND eski formuna yaklaştı…

Yazar: Tolgahan İmal


1.AYAK: Bu gurup için oldukça tatminkar performanslara imza atmasına rağmen bir türlü kazanmayı beceremeyen TORUNUM MİRA ve son startını uzun mesafeye rağmen kazanmasını bilen ALL I NEED ikilisini öncelikle değerlendirmeliyiz. Bu ikilinin hemen ardından ise son yarışına itibar etmediğim MASTER OF THE WIND düşünülmelidir. Çıktığı gibi kazandığı yarışında göz dolduran PANIGALE, bariyer dibinden gerçekleştirdiği etkili sprintiyle kazanan UÇAK KAÇTI ve sürprizde SOUND OF THE WIND üçlüsünü de imkanlar elverdiği takdirde ilave edelim.
2.AYAK: Yarış yaşamına fena başlamayarak üst üste iki yarış tabela içinde gelen BEĞ AĞA, sonrasında ise bir süre bocaladı. Yeniden iyi duruma gelmeye başlayan safkan favorimdir. Tatminkar yarışlar koşan İZEMKIZIM, sıklet avantajını da kullanarak her yarışında biraz daha yaklaştığı birinciliğe bugün ulaşabilir. Beş aylık bir ara sonrası apranti ile yarış gören ve bu koşuya etkili jokeyi Mehmet Kaya ile hedef yaparak çıkacak olan UÇANSAĞANAK üçüncü isim olarak kuponlardaki yerini almalıdır. Tecrübe kazandıkça adını duyuracağına inandığım KISIRDÖNGÜ ise ihmal edilmemelidir.
3.AYAK: Üç yaşlı döneminde çok daha sert gruplarda birbirinden başarılı yarışlar koşan BLE ISLAND, doping cezası sebebiyle bir süre pistlerden uzak kaldı. Yeniden sahalara döndükten sonra birkaç yarış görerek formunu yükselten safkan, son startında uygun rakipleri bulunca kalitesini yansıtarak kazanmakta zorlanmadı. Daha iyi kondisyonda katılacağı bu koşuyu kazanması olağan neticedir.
4.AYAK: Atahan Koşusunda, İzmir kumunda hayli tatminkar yarışlara imza atan SELDANINOĞLU, sert rakibi Embirhan’a ecel terleri döktürdüğü son yarışında ise takdire şayan koştu. Bu kez jokey ile start alacak olan safkan favorimdir. Bu mesafelerde çok sayıda etkili yarışı bulunan ve fit duruma gelen NİNOŞUNOĞLU öncelikli rakibidir. Seri stilini inatçı yarış karakteriyle birleştirerek sonuca gidebilen GARANTİ, gurubun en yüksek handikap puanına sahip olmasının yanı sıra formda jokeyiyle de koşacak olmasıyla ATASOY ve son haftalarda gerçek sınıfını bulan EYVAH UZUN MEHMET ile rahat bir koşu izlemeyi öneriyorum.
5.AYAK: Vasatı aşmakta zorlanan maiden Arap safkanlarının mücadelesinde, Gökhan Gökçe’nin ısrarla bindiği ve bir türlü potoya atmayı başaramadığı DOST SALİM bu kez birincilik özlemini dindirebilir. Henüz orijinine yakışır bir yarış koşamayan ve buna bağlı olarak da beklentilere karşılık veremeyen POYRAZ EFE, son haftalarda biraz da olsa formunu ileriye taşıdı. Kalitesini yansıtabilirse birincilik mücadelesinin içinde olacaktır. Son yarışına anlam vermekte zorlandığım TUNCAL HANIM ise son günlerin formda aprantisi Onur Yıldız idaresinde farklı bir yarış koşabilir. Bu üç ismi biraz da olsa önde görmekteyim. Ancak sürprize açık gördüğüm mücadelede imkanlar elverdiği takdirde “Hepsi” seçeneği üzerinde durabiliriz.
6.AYAK: Geçtiğimiz sezon üst üste birincilikler elde eden NERUDA, ideal pist ve mesafede öncelikle düşünülmelidir. Güçlü pedigrisine rağmen inişli çıkışlı performanslar sergileyen SKY HERO, üstün yarış karakteriyle NORTH VALLEY ve son günlerde toparlanmaya başlayan UTKUNHAN ise sert rakipleridir. Birincilik mücadelesinin daha ziyade bu dört isim arasında geçmesini bekliyorum. Şansınız ve bahtınız açık olsun… ( 3.2.1.5.6.7 ) ( 2.9.7.10 ) ( 5 ) ( 5.4.3.1.2 ) ( 3.6.9 ) ( 1.3.2.8 )

Haberin Devamı
YORUM YAZ