MENÜ

İsviçre'deki TJK Koşusu'nu “Holidayend" kazandı

Dünya genelinde kış turizmi için en önemli organizasyonlardan biri olan ve 1907 yılından bu yana donmuş bir gölün üzerinde gerçekleştirilen White Turf yarışları kapsamında 19 Şubat Pazar günü Türkiye Jokey Kulübü adına koşu düzenlendi.

İsviçre'deki TJK Koşusu'nu “Holidayend" kazandı

Bu yıl ikincisi gerçekleşen Grand Prix Christoffel Bau Trophy Jockey Club of Turkey koşusu'nu, Stall Tell’in sahibi olduğu Holidayend (Nayef (USA) - I Hearyou Knocking (IRE) ) isimli safkan kazandı.

Koşuyu Miroslav Weiss’in antrene ettiği 5 yaşındaki İrlanda doğumlu safkan, Dennis Schiergen isimli jokeyi ile kazanmayı başardı.20.000 İsviçre Frangı ikramiyeli koşuda ikinciliği Footprintinthesand safkan elde ederken, Filou üçüncü, Zarras ise dördüncü oldu.

Koşu sonrası düzenlenen törende, TJK koşusunu kazanan atın ilgilisine kupasını, Bern Büyükelçimiz İlhan Saygılı verdi. Kupa törenine Zürih Başkonsolosu Aslı Oral, Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı, Etnospor İstanbul Koordinatörü M. Levent Akıcı, TJK Asli Üyeleri Fahri Narmanlı ve Hakan Yücetürk, at sahipleri Hakan Alkan ve Tolga Alkan, TJK Genel Müdür Yardımcısı Burak Konuk ile Uluslararası İlişkiler Müdürü Okan Özeren bulundu.

İsviçredeki TJK Koşusunu “Holidayend kazandı


Geleneksel ebru sanatından örnekler verildi

“White turns to Green in Istanbul” (St. Moritz’in Beyaz Çim’i, İstanbul’un Yeşil Çimi’ne dönüşüyor) sloganıyla İsviçre-St. Moritz’teki Türkiye Jokey Kulübü adına düzenlenen GP Christoffel Bau Trophy’nin ardından 14 Mayıs Pazar günü ise, ülkemizde sezonun ilk klasik yarış günü olan ve 3 yaşlı İngiliz taylarının Gazi Koşusu öncesi güçlerini sınadığı Tay Deneme Koşuları’nın da yer aldığı yarış programı dahilinde, 4+ İngilizlere ait 1600 metre çim pistte White Turf Koşusu (KV-21) gerçekleştirilecek.

İsviçredeki TJK Koşusunu “Holidayend kazandı


Haberin Devamı
YORUM YAZ