MENÜ

Haydi Osmanlı tarih yazma zamanı!

Tarihinde ilk kez katıldığı UEFA Avrupa Ligi’nde 3 ön eleme geçen, gruptan lider çıkan Osmanlıspor, bugün Olympiakos ile rövanşta karşılaşıyor. Yunanistan’dan 0-0’lık avantajlı skorla dönen Mor-Sarılılar, Başkent’te kazanıp son 16 takım arasına kalmak istiyor.

Haydi Osmanlı tarih yazma zamanı!

Bugün kalbimiz sadece Beşiktaş ile değil, Osmanlıspor’la da atacak. UEFA Avrupa Ligi’nde fırtına gibi esen, ülke puanına en çok katkı yapan takım olan Osmanlı, Olympiakos’la rövanş maçına çıkacak. 19.00’da Başkent’te başlayacak mücadele öncesi Mor-Sarılılar hazırlıklarını tamamlarken, motivasyon üst seviyede.

Teknik direktör Mustafa Reşit Akçay basın toplantısında, “İşimiz çok zor olacak. Bu arenalarda sürekli yer almış bir rakibimiz var. Ancak buraya kadar geldik ve hakettik. Saha avantajını kullanmalıyız. 120 dakika hatta penaltılar opsiyonu var. Aklımız avcumuzun içinde olacak. Disiplinden kopmayacağız. Kontrolsüz hareket etmeyeceğiz” ifadelerini kullanırken, futbolcular da zafere odaklandı.

Tribünler dolacak

Tarihinde ilk kez katıldığı UEFA Avrupa Ligi’nde 3 ön eleme turu geçen, gruptan lider çıkan Osmanlıspor, Yunanistan’daki maçta rakibiyle 0-0 berabere kalıp avantajlı dönmüştü. Mor-Sarılılar, bugün kazanması durumunda Avrupa Ligi’nde tur atlayıp, son 16 takım arasına adını yazdıracak. Osmanlı Stadı’ndaki maçta tribünlerin tamamen dolması bekleniyor.

Tek eksik var...

Osmanlıspor’da sakatlığı bulunan kanat oyuncusu Umar Aminu, ilk maçtaki gibi bugün de sahada olmayacak. Teknik direktör Mustafa Akçay, ligde 5-1 kazanılan Adanaspor karşılaşmasının kadrosunda yorgunluk faktörünü gözönünde bulundurup rotasyan yapacak.

Ankara’da yenilgi yok

Mustafa Reşit Akçay’ın öğrencileri bu sezon UEFA Avrupa Ligi’ndeki 14. maçına çıkacak. Osmanlıspor, Avrupa arenasında iç sahada karşılaştığı hiçbir rakibine yenilmedi. Evindeki 6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik elde eden Osmanlı, Olympiakos’a da mağlup olmazsa, Galatasaray’ın ardından (8 maç) iç saha performansı olarak Avrupa’da en uzun seri yakalayan Türk takımı olacak.

Cardozo yine 11’de

Rakip Olympiakos, forvet oyuncusu Brown Ideye’yi Çin ekibi Tianjin Teda’ya 12 milyon Euro karşılığında sattı. Bugün ileri uçta Oscar Cardozo’nun forma giymesi bekleniyor. Trabzonspor’un eski yıldızı ilk maçta da görev yapmıştı. Ayrıca Türkiye’de daha önce top koşturan Da Costa (Sivas) ve Marko Marin de (Trabzon) Yunan kulübün kadrosunda.

Haberin Devamı
YORUM YAZ