MENÜ

Tartışmasız kral Cenk Tosun

Hapoel deplasmanında alınan galibiyetin mimarı olan Cenk Tosun, Akhisar’ı da boş geçmedi. Enfes bir kafa golü atan başarılı oyuncu, 21. haftada 16 kez fileleri havalandırıp aynı performansı sergileyen Gomez’i yakaladı.

Tartışmasız kral Cenk Tosun

Cenk Tosun fırtınası hız kesmeden devam ediyor... Dört gün önce İsrail’de Hapoel Beer Sheva maçına attığı gol ve performansıyla damga vuran 25 yaşındaki forvet ligde de coştu. Başakşehir, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin takıldığı haftada Akhisar’ı mutlak zafer parolasıyla konuk eden Siyah-Beyazlılar’da kilidi açan isim yine Cenk’ten başkası değildi.

Krallıkta tek başına zirvede

13. dakikada Quaresma’nın ortasında iki stoperin de markajına rağmen enfes bir kafa vuran başarılı oyuncu takımını öne geçirdi. Bununla da yetinmedi. 27. dakikada Talisca’nın attığı golde pozisyonun içindeydi, golün hazırlayıcısı oldu.

Kariyer rekorunu her geçen gün geliştiren Cenk, 16 gole ulaşırken “Gomez’in yerini doldurur mu? Aboubakar’ın gölgesinde kalır mı?” tartışmalarını ortaya koyduğu rakamlarla bitirmiş oldu. Öyle ki Kartal’ın yıldızı, 21. hafta itibariyle 16 kez fileleri havalandıran Mario Gomez’i yakaladı. Süper Lig’deki en yakın rakiplerine de 6 gol fark atan Cenk, tarışmasız bir şekilde adını zirveye yazdırmayı başardı.

Güneş’in son yıldızı

Teknik direktörlük kariyerinde Şota, Fatih Tekke, Burak Yılmaz, Fernandao, Mario Gomez gibi isimlere krallık yaşatan Şenol Güneş’in son gözdesi Cenk oldu. Golcü oyuncu eğer sezonu kral olarak tamamlarsa Güneş’in çıkardığı 6. gol kralı olacak.

Gol krallığı yarışı

FUTBOLCU TAKIMI MAÇ GOL
Cenk Tosun Beşiktaş 21 16
Riad Bajic Konyaspor 19 10
Serdar Gürler Gençlerbirliği 20 10
Vagner Love Alanyaspor 17 9
Samuel Eto’o Antalyaspor 18 9
Yasin Öztekin Galatasaray 18 9

Talisca resitali sürüyor

Haberin Devamı
YORUM YAZ