MENÜ

İşitme engellilerde olimpiyatlara sporcu arayışı

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu (TİESF), Samsun’un ev sahipliğinde temmuzda düzenlenecek 2017 Dünya İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları’nda (Defolimpik Oyunları) bisiklet, bowling, golf ve yüzmede milli formayı giyebilecek sporcu arıyor.

İşitme engellilerde olimpiyatlara sporcu arayışı

Samsun’da 18-30 Temmuz’da düzenlenecek oyunlara 19 branşın tamamında katılmayı hedefleyen TİESF, sporcu tespit ve diğer federasyonlarla iş birliği çalışması başlattı. Bir süredir faaliyet gösterilmeyen bisiklet, bowling, golf, oryantiring ve yüzmede de madalya hedefleyen federasyon, bu branşlar için sporcu aradığını duyurdu.

TİESF Asbaşkanı Mahir Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl başarılı bir sezon geçirdiklerini ve bunu Defolimpik Oyunları’nda da sürdürmek istediklerini söyledi.

Geçen yıl futbol ve voleybolda dünya ve Avrupa şampiyonu olduklarını, güreşte dünya şampiyonlukları, atletizmde ise maraton ve bayrakta Avrupa şampiyonlukları kazandıklarını anlatan Yazıcı, "Bunların yanı sıra geçen yıl judo, tekvando ve karatede de dünya şampiyonluklarımız var. Bunlar bizim ana branşlarımız. Bunların haricinde bir süredir faaliyet göstermediğimiz bazı branşlar var. Defolimpik öncesi bu 5 branşta yeniden yapılanmaya gidiyoruz." dedi.

Bisiklet, bowling, golf, oryantiring ve yüzme branşlarından bazılarında dönem dönem faaliyet gösterildiğini vurgulayan Yazıcı, şöyle konuştu:"Oyunlara kadar bu branşları yeniden aktif hale getireceğiz. Hedefimiz oyunlarda mümkün olduğu kadar çok branşta mücadele verip, ev sahipliği avantajımızı da kullanarak, madalya sayımızı artırmak. Gerekli duyuruları yaptık. 5 branşta da teknik ekiplerimiz hazır. Bu teknik ekipler, daha önce bu branşları yapan sporcuları araştırıyor. 20 Şubat itibarıyla, hem onlardan hem de bize başvuran sporcular arasından seçme yaparak kampa alacağız. Oyunlardan hemen önce de Türkiye Şampiyonası ya da milli takım seçmesi adı altında düzenleyeceğimiz müsabakalarla, takımları oluşturacağız."

Yazıcı, duyma kaybının derecesine göre bazı işitme engelli sporcuların, engelli spor branşlarının yerine normal branşlarda da yarışabildiğini aktararak, "Bu 5 branştaki normal federasyonlarla da temasa geçtik. Oralarda hali hazırda aktif olan ve duyma kaybı bulunan sporcularını bize yönlendirecekler." ifadelerini kullandı.

Türk Milli Takımı olarak oyunlara tahminen 300-350 sporcuyla katılmayı hedeflediklerini belirten Yazıcı, şunları kaydetti:

"Defolimpik Oyunları, Türkiye’nin düzenleyeceği en büyük organizasyonlar arasında yer alıyor. 110 ülkeden 5 ila 8 bin arasında sporcu ve teknik ekibin katılımı bekleniyor. Samsun’daki çalışmalar da tüm hızıyla devam ediyor. Hem ev sahipliği hem de sportif başarı anlamında, alnımızın akıyla geride bırakacağımız bir organizasyon olmasını diliyoruz."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ