MENÜ

Nevzat Şakar: 'Çalhanoğlu işinde en günahsız taraf Trabzonspor'

Hakan Çalhanoğlu'nun 4 ay men cezası almasıyla ilgili Trabzonspor Eski Asbaşkanı Nevzat Şakar açıklamalarda bulundu. Şakar "Milli değil ne olursa olsun, haddini bildireceksin" diyerek ağır cümleler kullandı.

Nevzat Şakar: 'Çalhanoğlu işinde en günahsız taraf Trabzonspor'

Trabzonspor, 6 yıl geriye dayanan Hakan Çalhanoğlu davasında ‘kazanan’ taraf olmanın memnuniyetini yaşarken, gündeme damga vuran 4 aylık cezanın perde arkasındaki gelişmeleri ve o döneme dair tüm gerçekleri eski asbaşkan Nevzat Şakar, FANATİK’e anlattı. CAS kararının ardından son dönemlerin en huzurlu uykusunu uyuduğunu belirten Şakar, her şeyi şöyle özetledi:

‘Elimizden geleni yaptık’

“Biz, çok iyi niyetle bir işe girişmiştik. Gerçekten özel bir jenerasyonun temsilcilerindendi Hakan. Babasıyla anlaştık, ancak menacerinin niyeti bu noktada farklıydı. Biz işlerin bu noktaya ne geleceğini tahmin ediyorduk ne de öyle bir niyetimiz vardı. Sonuçta vazgeçtiler, Hakan başka takıma gitti. Buna da saygı gösterdik ama verdiğimiz parayı geri istemek kadar doğal bir durum da yok. Çok uğraştık biz bu işin normal şekilde bitmesi adına. Ancak tüm girişimlerimiz sonuçsuz kaldı. O dönemlerde transferle ilgilendiğim için insanların yaptığı, ‘Trabzonspor’un 200 bin Eurosu’nu sokağa attınız’ şeklindeki açıklamalar beni gerçekten de çok derinden üzdü. Hukuk mücadelesinin sonucunda Trabzonspor’un davasında haklı bulunmasına ne kadar sevindiğimi anlatamam. Uzun zamandır bu kadar huzurlu bir uyku uyumamıştım.”

‘Asla parayla ölçülemez’

“İnsanlar şimdi Trabzonspor için bir algı operasyonu yaratmaya çalışıyorlar... Neymiş, Hakan Çalhanoğlu milli futbolcuymuş, bunu ona yapmamamız gerekirmiş. İyi de Hakan yeni mi milli oldu. Bu olay bugünün değil yılların mevzusu. Federasyon yöneticileri, Fatih Terim ne iş yapar! Şimdiye kadar madem bu kadar değer verilen bir futbolcuydu ve işin nereye gideceği belliydi, devreye girip çözselerdi. Trabzonspor yaptığına pişman olacak son taraf bu davada. Ayrıca bu işin 100 bin 200 bin Euro için yapıldığı algısı da doğru değil. Önemli olan burada prestijdir. Trabzonspor’un hakkını savunurken parasal değerlere değil başka değerlere önem verdiğidir. Öyle zannediyorum ki, o dönemde Trabzonspor’un işlerini sıkıntıya sokan menacer için de girişimler var. Herkes Trabzonspor’un, hakkını her zaman, hangi yönetimle olursa olsun savunacağını bilmeli.”

Serhat Demirtaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ