MENÜ

İşte Borussia Dortmund'un Avrupa'yı sallayacak gençleri

"Yeni Ibrahimovic" denilen Alexander Isak transferiyle Real Madrid'e büyük bir çalım atan Borussia Dortmund, gelecek yıllarda Avrupa'yı sallayacak bir kadro oluşturdu.

İşte Borussia Dortmund'un Avrupa'yı sallayacak gençleri

İsveç'in AIK takımından 17 yaşındaki Isak'ı transfer eden Borussia Dortmund, Avrupa'nın genç ve güçlü kadrolarından birini oluşturdu.

Thomas Tuchel liderliğindeki Dortmund'da 20 yaş altındaki oyuncuların çokluğu dikkat çekerken gençleştirme politikasında CEO Hans-Joachim Watzke ve sportif direktör Michael Zorc'un etkisi büyük.

İşte Dortmund'un belki de gelecek sezonlarda milyonlarca euro ödenecek olan gençleri:

Emre Mor:

Bu sezon başı Danimarka ekibi Nordsjaelland'dan 10 milyon euroluk bedelle Dortmund'a transfer olan 19 yaşındaki Eme Mor, Milli Takımımız'da da gösterdiği harika performansla Avrupa'nın ilgisini kısa sürede çekmeyi başardı.

Sosa'dan transfer açıklaması

Julian Weigl:

Geçen sezon 1860 Münih'ten kadroya katılan 21 yalındaki Weigl, orta sahanın göbeğinde yerini garantiledi ve Bundesliga'da şu ana kadar oynanan 17 maçın 16'sında forma giydi. Oyunu okuması, tereddütsüz ve temiz müdahaleleriyle dikkat çeken Weigl, adeta rakibin oyununu bozma ustası...

Christian Mate Pulisic:

Devre arasında 19 yaşaltı kadrosundan as kadroya geçen Amerikalı kanat/forvet Pulusic, henüz 18 yaşında ancak Liverpool başta olmak üzere Premier Lig'in radarında... Jürgen Klopp'un çok istediği Pulusic ise henüz kendisini geliştirmenin peşinde. Genç oyuncu dün Dortmund'la yeni sözleşme imzaladı ve kontratını 2020'ye kadar uzattı.

Mehmet Ekici için bir teklif daha

Alexander Isak:

"Yeni Zlatan Ibrahimovic" söylemi ona şimdiden büyük sorumluluk yükledi. Beklentiler sahaya çıkmadan arttı. Sadece 17 yaşında olan Isak, kanatlardan hızlı bindirmeleri, hava toplarındaki üstünlüğü ve son vuruşlardaki başarısıyla dikkat çeken bir isim. Dortmund'da Aubameyang'dan çok şey öğreneceği kesin.

Ousmane Dembele:

Sezon başı Lille'den 15 milyon euroya transfer olan Dembele, ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde Tuchel'in vazgeçilmezlerinden oldu. Hızıyla ön plana çıkan Fransız oyuncunun en çok eleştirilen özelliği ise çok fazla çalım denemesi. Ancak bindirmeleri ve tek pas özelliğiyle her anlamda rakip savunmalar için büyük tehdit.

Felix Passlack:

Geçtiğimiz sezon Borussia Dortmund'un U-17 Bundesliga'yı kazanmasında büyük pasy sahibi olan 18 yaşındaki sağ bek, devre arasında Pulusic gibi A takıma katıldı. Sürekli yaptığı bindirmeleri, bitmek bilmeyen enerjisiyle ön plana çıkan Passlack, uzun yıllar Dortmund'a hizmet edecek gibi gözüküyor.

Hakan Ateşler / Fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ