MENÜ

(ÖZET) Fenerbahçe - Adanaspor maç sonucu: 2-2

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında şampiyonluk yarışındaki Fenerbahçe kendi sahasında lig sonuncusu Adanaspor karşısında şok bir puan kaybı yaşadı. Magaye Gueye ve Roni Gleison'un gollerine ilk yarıda Mehmet Topal'la karşılık veren Kanarya, ikinci yarıda Fernandao'yla eşitliği yakaladı ama baskı yeterli olmadı, Fenerbahçe şampiyonluk yarışında büyük yara aldı.

(ÖZET) Fenerbahçe - Adanaspor maç sonucu: 2-2

90 + / Hakan Ateşler - Fanatik.com.tr

Rakibi küçümsersen kayıp kaçınılmaz

Spor Toto Süper Lig'in 17. hafta mücadelesinde Ülker Stadı'nda Fenerbahçe, lig sonuncusu Adanaspor'la berabere kaldı, şampiyonluk yarışında büyük yara aldı.

Sarı Lacivertliler, ilk yarıda kritik defans hatalarından basit goller yerken, ikinci yarının büyük bölümünü ise heba etti.

80. dakikaya kadar baskı kurmasına rağmen bu baskı bir türlü pozisyona dönüşmedi. Son dakikalar ise Adana kalecisi Itandje ve Fenerbahçe forvetleri arasında geçti. Kamerunlu kaleci kurtardıklarıyla maçın yıldızı olurken, Fenerbahçe'de ise sadece Jeremain Lens ve Josef de Souza'nın mücadelesi yeterli olmadı.

23'te Magaye Gueye Adanaspor'u 1-0 öne geçirdi. 40'ta Mehmet Topal beraberliği getirirken, 45'te Roni Gleison, soyunma odasına rakip takımı 2-1 önde götürdü. 78'de penaltıdan Fernandao maça yeniden eşitliği getirdi ancak son pişmanlık fayda etmedi.

Fenerbahçe - Adanaspor maçında ortalık karıştı

Maçtan dakikalar...

3. dakikada Jeremain Lens'in sağ kanattan ortasında Fernandao dönerek güzel vurdu, top Charles Itandje'da kaldı.

6. dakikada Adanaspor gole çok yaklaştı. Turuncu Beyazlılar, Fenerbahçe savunmasını 2'ye 1 yakalarken, Magaye Gueye'nin pasında kaleci Volkan Demirel'le karşı karşıya kalan Cem Özdemir istediğivuruşu yapamadı ve Volkan Demirel üstüne gelen topu çelmeyi başardı.

16. dakikada Fenerbahçe adına iki önemli pozisyon yaşandı. Önce Lens'in ortasında müsait pozisyonda Fernandao kafayı vurdu, Itandje üstüne gelen topu çeldi ve mutlak bir golü önledi.

Süper Lig puan durumu - 15. hafta son durum - Puan farkı kaç oldu?

Penaltı mı?

Daha sonra Adanaspor defansı topu uzaklaştıramadı, Josef de Souza ise ceza alanında yerde kaldı. Fenerbahçeliler penaltı beklerken hakem Serkan Çınar 'Devam' dedi.

23. dakikada Adanaspor, Megaye Gueye'nin golüyle 1-0 öne geçti.


Fenerbahçe-Adanaspor maçından kareler


Orta alanda rakibi Aatif Chahechouhe'ya yaptığı pres sonrasında topu kapan Renan Foguinho hızla rakip yarı alanı geçti ve verdiği ara pasla Magaye Gueye'yi kaleciyle karşı karşıya bıraktı.

Magaye Gueye kaleci Volkan Demirel'den sıyrılıp boş kaleye golü attı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Fenerbahçe, 4 maç aradan sonra Kadıköy'de gol yemiş oldu.

Fenerbahçe maçta beraberliği yakalamak için yükleniyor.

Topal, sol ayakla bile affetmedi

Fenerbahçe, Mehmet Topal'ın golüyle 40. dakikada beraberliği yakaladı.

Jeremain Lens'in kullandığı kornerde seken top arka direkte müsait pozisyondaki Skrtel'in önüne düştü. Slovak oyuncunun vuruşunda Itandje harika bir kurtarış yaptı. Ondan dönen top ise MehmetTopal'da kaldı.

Topal, ters ayağı olmasına rağmen sol ayağıyla çok düzgün vurdu ve takımına beraberliği getirdi.

Sarı Lacivertliler'de sakatlanan Mehmet Topal oyuna devam edemedi ve 44. dakikada yerini yeni transfer Karavaiev'e bıraktı.

Hasan Ali-Skrtel hata yaptı, Adana golü attı

45+1'de Roni Adanaspor'u yeniden öne geçiren golü attı.

Fenerbahçe savunmasında Hasan Ali ve Skrtel'in üstüste hatalarında top Megaye Gueye'nin önünde kaldı. Onun pasında sağ çaprazdan ceza alanına giren Roni Gleison çaprazdan düzgün ve sert vurdu, Volkan'ı avladı ve takımını 2-1 öne geçirdi.

İlk yarı 2-1 Adanaspor üstünlüğüyle sona erdi.

Fenerbahçe'de Mehmet Topal sakatlandı

​Karşılaşmada ikinci yarı başladı.

Fenerbahçe ikinci yarıya hızlı başlayan takım... Sarı Lacivertliler özellikle sol kanattan Jeremain Lens'le etkili oluyor.

İkinci yarıda 60. dakika geride kaldı. Fenerbahçe topun hakimi olmasına rağmen pozisyon bulamıyor. Lens'in bireysel çabaları dışında hücum hattında bir oluşum yok.

Aatif'a büyük tepki!

64. dakikada Aatif'in yerine Salih Uçan oyuna girdi. Aatif çıkarken, Fenerbahçeli taraftarlar Faslı oyuncuyu yoğun şekilde ıslıkladı. Aatif ise alkışlarla bu ıslıklara karşılık verdi.

Yıldız oyuncu oyunda kaldığı süre boyunca hücumda etkili olamadı, ilk yarıda onun kaptırdığı topun sonunda Fenerbahçe golü yemişti.

Fernandao penaltıyı affetmedi!

77'de Fenerbahçe penaltı kazandı...

78. dakikada Fernandao penaltıdan attığı golle maça yeniden beraberliği getirdi.

Sağ kanattan kullanılan kornerde arka tarafa seken topa Skrtel çok sert vurdu, top Vladimir Koman'ın eline çarpınca hakem Serkan Çınar penaltı noktasını gösterdi.

Fernandao, ortaya sert vurdu ve kaleci Itandje'ı avladı.

79'da Neustadter çıktı, Van Persie girdi.

Pozisyonlar 90'dan sonra...

Fenerbahçe adeta heba ettiği ekinci yarıda uzatma dakikalarında çok önemli pozisyonlar buldu.

89'da sağ kanatta taç çizgisi kenaerında Şener Özbayraklı'yla Sami Can sert bir atrtışma yaşadı. Birçok futbolcu arasında itişmeler olunca saha bir anda karıştı.

90'da Salih'in ceza alanı içindeki harika topuk pasında Van Persie gelişine vurdu, Itandje son anda ayağıyla kornere çeldi. Itandje maçın açık ara en iyi oyuncusuydu.

90+2'de Karavaiev'in soldan ortasına ceza alanı içinde sağ çaprazda Josef de Souza gelişine harika vurdu, Itandje aynı güzellikle topu kornere çeldi.

İki takımın maç kadroları:

Fenerbahçe: Volkan Demirel - Martin Skrtel - Roman Neustadter - Şener Özbayraklı - Hasan Ali Kaldırım - Ozan Tufan - Mehmet Topal - Josef De Souza - Aatif Chahechouhe - Fernandao - Jeremain Lens

Yedekler: Fabiano Ribeiro - İsmail Köybaşı - Yiğithan Güveli - Salih Uçan - Oleksandr Karavayev - Alper Potuk - Robin Van Persie

Adanaspor: Charles Itandje - Mauricio Ramos - Didi - Digao - Samican Keskin - Renan Foguinho - Bekir Yılmaz - Vladimir Koman - Magaye Gueye - Cem Özdemir - Roni Gleison

Yedekler: Hayrullah Mert Akyüz - usmane Viera - Emre Uğur Uruç - Ahmet Bahçıvan - Tevfik Altındağ - Ahmet Dereli - Edgar Da Silva




Haberin Devamı
YORUM YAZ