MENÜ

Dialiba Diabang: Süper Lig ve İstanbul hep aklımda!

TFF 1. Lig'in lideri Yeni Malatyaspor'un Senegalli oyuncusu Dialiba, Türkiye'deki günlerini ve 9 gollük performansını FANATİK'e değerlendirdi.

Dialiba Diabang: Süper Lig ve İstanbul hep aklımda!

TFF 1. Lig'e harika bir başlangıç yapan ve son iki maçında 1 puan alabilmesine rağmen liderliğini koruyan Yeni Malatyaspor'da Dialiba fırtınası esiyor.

Sezon başı Polonya'nın Krakow takımından bedelsiz olarak transfer edilen Senegalli kanat oyuncusu, Malatya'daki günlerini ve 11 maçta 9 gollük performansını FANATİK'e değerlendirdi.

"Türkiye aklımda bile değildi"

Futbolda hiçbir şeyin önceden kestirilemeyeceğini belirten Senegalli oyuncu, "Daha önce Türkiye'de oynayacağım aklımın ucundan geçmemişti. Krakow'a gitmeden önce menajerim Türkiye'den bashetmişti ama Polonya'nın yolunu tutmuştuk. Oradaki yabancı sınırlaması bizi çok zorladı, bu yüzden ayrılmak zorunda kaldık ama burada da çok mutluyum. İyi ve yarışmacı bir takıma gitmek istiyordum. İstediğim de oldu. Her şey çok iyi gidiyor" dedi.

"Aslında savunmaya yakınım"

Sol kanatta oynamasına rağmen takımın en golcü ismi olmasını da değerlendiren 28 yaşındaki oyuncu, "Aslında savunmaya yakın oynuyorum. (Gülüyor) Ama bu iş çalışmakla ilgili... Giresun maçında da çok zorlandık. 10 kişi kaldıktan sonra da işler zorlaştı ama golü bulduk. 1-0'ı 10 dakika kadar koruyabilseydik maçı da kazanırdık. Rakibin defansif oyunu da istediğimiz oyunu oynamamızı engelledi." yorumunu yaptı.

"İstanbul deplasmanı hayalimde"

Yeni Malatya'nın Süper Lig yürüyüşünü de yorumlayan Dialiba, "İstanbul hep aklımda. Böyle büyük kulüplerde oynamak herkesin hayalidir. Bu takımlara karşı oynamak da çok önemlidir. Takımın Süper Lig'e çıkmasını ve İstanbul deplasmanında oynayacağı maçları şimdiden düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"Tam bir takımız"

Takımda kusursuz bir arkadaşlığın da olduğunu belirten Senegalli, "Herkes çok iyi arkadaş. Biz Pereira'yla Fransızca konuşsak da, Nijeryalı arkadaşlarla da İngilizce anlaşıyoruz. Herkes birbiriyle çok yakın... Tam bir takımız" dedi.

Hakan Ateşler / Fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ