MENÜ

‘Bakan Kılıç'ın rolü çok önemli'

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimi Ana Bilim Dalı Üyesi Prof. Dr. Gökhan Metin, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın WADA yönetimine girmesinin dopingle mücadelede büyük değer taşıdığını anlattı.

‘Bakan Kılıç'ın rolü çok önemli'

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Türkiye Spor Yaralanmaları, Artroskopi ve Diz Cerrahisi Kongresi (TUSYAD), konusunda uzman birçok spor hekimini bir araya getirdi. Özellikle futbol sahalarında çok karşılaşılan çapraz bağ başta olmak üzere diz sakatlıklarının artık ülkemizde dünya çapında tedavi edildiğini belirten TUSYAD Başkanı Prof. Dr. Mehmet Aşık, tüm yeni tedavi yöntemlerini de yakından izlediklerinin altını çizdi. Kongrede öne çıkan konulardan biri de dopingle mücadeleydi. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimi Ana Bilim Dalı Üyesi Prof. Dr. Gökhan Metin, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın kısa bir süre önce WADA (Dünya Anti-Doping Ajansı) Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilmesinin bu yöndeki ‘sıfır tölerans’ ilkesinin doping konusunda önemli rol oynayacağını belirtti.

‘İyi sonuçlar alınacaktır’

“Mesleğimizin amacı gereği siyasi politikalar oluşturulmadan önce de bu konuya her zaman müdahale eder pozisyonundaydık. Şimdi Sayın Bakanımızın konuya sıfır tolerans ile yaklaşması biz hekimleri olarak sonsuz mutlu etmiştir” değerlendirmesini yapan Metin, önce futbol federasyonu çatısı altında resmi olarak başlayan mücadele sürecinin şimdi tüm ülkede tüm branşları kapsadığını hatırlattı. UNESCO başta olmak üzere büyük sivil toplum kuruluşlarının da devreye girmesinin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Metin, “Sayın bakanımızın bu alanda yurt dışındaki etkin rolü görevi ile uluslararası destekleri arttıracağını düşünüyoruz. Hem uluslararası destek, hem de ulusal bütçeleri verimlilik esasıyla stratejik planlamasıyla çok iyi sonuçlar alınacağına inancımız vardır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ