MENÜ

Fenerbahçe gruptan nasıl çıkar? İşte o ihtimaller

Fenerbahçe gruptan nasıl çıkar? Fenerbahçe - Feyenoord ile Avrupa Ligi'nde grubun en önemli maçına çıkacak. Temsilcimiz maçı kazanırsa gruptan lider çıkacak. Peki diğer ihtimaller olursa Fenerbahçe gruptan nasıl çıkar. İşte o ihtimalleri sizler için hazırladık...

Fenerbahçe gruptan nasıl çıkar? İşte o ihtimaller

Fenerbahçe Feyenoord ile oynayacağı kritik karşılaşma öncesi Uefa Avrupa Ligi A Grubu'nda 10 puan ile lider. Manchester United 9 puan ile 2. sırada, Feyenoord ise 7 puan ile 3. sırada yer alıyor. Temsilcimiz Hollanda ekibini yenmesi halinde diğer maçın sonucuna bakmaksızın gruptan lider olarak çıkacak. Ancak galibiyet dışındaki skorlarda işler karışıyor ve bir çok ihtimal ortaya çıkıyor. Peki Fenerbahçe gruptan nasıl çıkar, hangi ihtimaller var?

Fenerbahçe'nin gruptan nasıl çıkar? İşte o ihtimaller

Fenerbahçe deplasmanda Feyenoord'u yenerse diğer maçın skorunu düşünmeden grubu lider olarak tamamlayacak. Manchester United'in Zorya deplasmanında oynayacağı maçın sonucu Fenerbahçe'yi ilgilendirmeyecek.

Fenerbahçe'nin berabere kalması halinde başka avantajımız ise beraberlikte de turu geçiyor olmamız. Çünkü Kanarya berabere kalıp, Manchester United, Zorya'yı yense bile United lider oluyor ancak Fenerbahçe de ikinci olarak gruptan çıkıyor.

(ÖZET) Feyenoord - Fenerbahçe maç sonucu: 0-1

Feyenoord, Fenerbahçe'yi mağlup ederse işler karışıyor. O zaman Feyenoord ve Fenerbahçe'nin puanları eşitleniyor. Dolayısıyla United maçının sonucu da önemli oluyor. Burada birçok olasılık devreye giriyor. Feyenoord, Fenerbahçe'yi yenerse iki takım 10 puanda oluyor. Manchester United da Zorya ile berabere kalırsa, bu kez üç takım da 10'ar puanda oluyor.

Fenerbahçe gruptan nasıl çıkar İşte o ihtimaller


Üç takım da eşit puanda olduğunda Zorya maçları devre dışı bırakılıp, 3 takım arasında bir lig oluşturulup yani 3'lü averaj devreye girip, alınan puanlara bakılıyor ancak bu 3 takım da birbirlerini yenmiş olduklarından o puanlar da eşit oluyor. Bu kez aralarındaki genel averaja bakmak gerekiyor. Manchester United, takımlar arasında en çok gol atan olduğu için bu kez Feyenoord ve Fenerbahçe'yi geride bırakarak gruptan çıkmayı garantiliyor.

Fenerbahçe 1-0 yenilse de turu geçiyor

İkinci takımın Feyenoord mu, Fenerbahçe mi olacağını ise oynanacak son maçın skoru belirleyecek. Feyenoord eğer Fenerbahçe'nin yaptığı gibi temsilcimizi 1-0 yenerse puanın yanında genel averajda da eşitlik oluyor. Bu kez atılan gollere bakıldığında Fenerbahçe önde olduğu için temsilcimiz turu geçiyor. Ancak Feyenoord 2-0 kazanırsa bu kez Feyenoord 3'lü averajın ikinci takımı olup United'ın ardından adını ikinci tura yazdırıyor. Manchester United Zorya'yı mağlup ederse, yine benzer şartlar oluşuyor. Feyenoord'un Fenerbahçe'yi yenmekten başka çaresi kalmıyor. 1-0'lık skorda Fenerbahçe, 2-0'da ise Feyenoord turu geçiyor.

Manu yenilirse Fenerbahçe yenilse de turluyor

Ancak büyük sürpriz olup da Zorya, Manchester United'ı devirirse bu kez Fenerbahçe, Feyenoord'a ne kadar farkla kaybederse kaybetsin Feyenoord ve Fenerbahçe gruptan çıkıyor. Çünkü iki tam 10 puanda olurken, United kaybettiği için 9 puanda kalmış oluyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ