MENÜ

Filede yeni dönem

Türkiye Voleybol Federasyonunun (TVF) yeni başkanı Mehmet Akif Üstündağ, camianın içinden geldiğini belirterek, "10 yıldır yapılan her projenin içindeydim. Nerede ne eksiğimiz var, bunları çok iyi tespit ettim." dedi.

Filede yeni dönem

Üstündağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son iki dönemde başkan vekilliği görevlerinde bulunduğunu hatırlattı. Voleybol camiasına yakışır bir genel kurul yaşandığını dile getiren Üstündağ, "10 yıldır yapılan her projenin içindeydim. Nerede ne eksiğimiz var, bunları çok iyi tespit ettim. Bu süre içinde bunları hayata geçirmeye gayret göstereceğiz." diye konuştu.

Seçimlerde ilk yaşandı Üstündağ, voleybol seçimlerinde bir ilk yaşandığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Voleybolda ilk kez tek adayla seçime girildi. Çok ciddi bir teveccüh, destek. Buna en iyi şekilde layık olmak zorundayız. Voleybol ailesinin başkanı olarak yapmam gereken şu; birlik ve beraberliği sağlamak. Dargınlıkları, kırgınlıkları kaldırmak. Birlik ve beraberlik içinde voleybolun çıtasını çok daha iyi yerlere getirmek."

Filede başarı çıtasının yüksek olması nedeniyle işlerinin kolay olmadığına işaret eden Üstündağ, "Bugünlere kadar iyi hamleler, yatırımlar, işler yapıldı. Bundan sonra da daha iyisini yapmak için elbirliğiyle çalışacağız." ifadelerini kullandı.

"Özkan Mutlugil kader arkadaşım"

Eski başkan Özkan Mutlugil’den övgüyle bahseden Üstündağ, "Özkan Bey, benim yol arkadaşım, kader arkadaşım, can dostum." dedi.

Mutlugil’in, CEV’de asbaşkanlık, FIVB’de yönetim kurulu üyeliği görevlerini sürdürdüğünü anımsatan Üstündağ, şunları kaydetti:

"Balkan Voleybol Birliğinin bugünlere gelmesinde çok emeği var. Çok yoğun bir tempoda çalışıyor. Bu nedenle burada benim devam etmem konusunda mutabakata vardık. Kendisinin Avrupa ve dünyada bize daha çok faydalı olacağını düşündük. Beraberiz, ayrılmadık, ayrılmayacağız da. İnşallah, Türk voleybolu için Avrupa, dünya ve Türkiye’de en iyi şeyleri birlikte yapacağız."

"En iyi liglerden birine sahibiz"

Üstündağ, milli takımlarda önemli hamleler yapıldığına değinerek, "Erkeklerde Avrupa Şampiyonası’na direkt katılım hakkı elde ettik. Her geçen gün üzerine koyuyoruz." dedi.

Türk voleybolunun Avrupa ve dünyada önemli bir yere sahip olduğuna dikkati çeken filenin yeni başkanı, "En iyi liglerden birine sahibiz. Avrupa ve dünyada ilk üç içindeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, yeni dönemde Türkiye’de henüz gelişim gösteremeyen kar voleyboluna da önem vereceklerini sözlerine ekledi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ