MENÜ

Advocaat imkansızı istiyor

Devler Ligi’nde iddialı olacak bir takım oluşturmak isteyen 69 yaşındaki teknik adamın yönetimden talep ettiği isimler dudak uçuklattı. Daha önce, “Mata’yı alalım” diyen Advocaat’ın son gözdesi Southampton’lı Van Dijk

Advocaat imkansızı istiyor

Hollandalı teknik adam takımı toparlayıp yeniden tüm kulvarlarda iddialı hale getirdi. Advocaat, ocak ayında yapılacak takviyeler için çalışırken, bir yandan da gelecek sezonun kadrosunu kurmak için kolları sıvadı.

Devler Ligi’nde iddialı olacak bir takım oluşturmak isteyen 69 yaşındaki teknik adamın yönetimden talep ettiği isimler dudak uçuklattı. Daha önce, “Mata’yı alalım” diyen Advocaat’ın son gözdesi Southampton’lı Van Dijk.

Dick Advocaat için Fenerbahçe macerası pek de istediği gibi başlamadı. Ancak Hollandalı çalıştırıcı tecrübesini ve kalitesini konuşturarak takımı istediği seviyeye yaklaştırdı. Sarı-Lacivertliler yeniden tüm kulvarlarda iddialı hale geldi. Deneyimli çalıştırıcı böylece ilk hedefine ulaştı.

SON DAKİKA 11'ler belli oldu! Fenerbahçe - Zorya maçı saat kaçta hangi kanalda?


Advocaat: Van Persie milli takıma dönmeli

Dick Advocaat, şimdi hem takımın bu seviyesini koruması hem de ocak ayında yapılacak takviyeler için çalışmalara başladı. Ancak tecrübeli çalıştırıcının transfer planları sadece ligin ikinci yarısını kapsamıyor.

Hollandalı teknik adam, şimdiden önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olacak bir takım yaratmak için de yoğun mesai harcıyor. Ancak Advocaat’ın yönetimden istediği isimlerin transferi hiç de kolay değil...

'Aradığımız 10 numara Juan Mata'

Fenerbahçe’de sezon başından beri gündemde olan konu, bir an önce ofansif orta saha transferi yapılması. Advocaat ve yönetim bu konuda hemfikir. Ancak Hollandalı teknik adam, ‘günü kurtaracak’ bir takviye değil, takıma seviye atlatacak bir transfer yapılmasını istiyor. Advocaat, yöneticilerle bu konuda yaptığı görüşmede, “Bizim sorunlarımızı çözecek, oyun sistemimize en uygun 10 numara, Juan Mata. Eğer alabiliyorsak mutlaka onu kadromuza katmalıyız. Devre arasında gelmesi şart değil. Gerekirse sezon sonunda bu transferi gerçekleştirelim” sözleriyle görüş belirtti. İspanyol oyuncunun ocak ayında alınması çok zor. Bu nedenle gerekirse ara transfer döneminde kiralama yoluyla geçici bir isim kadroya katılacak. Sezon sonunda ise Mata için tüm imkanlar seferber edilecek.

Defansa Hollandalı kule: Van Dijk

Hollandalı teknik adam, ilginç bir şekilde önümüzdeki sezon savunmanın ortasına da takviye yapılmasını istedi. Dick Advocaat’ın yönetimden talep ettiği isim ise vatandaşı Virgil van Dijk oldu. Ancak 25 yaşındaki stoperin transferi de en az Juan Mata’nınki kadar zor. Southampton forması giyen Van Dijk, menacer Claude Puel’in değişmezlerinden biri. İngiliz ekibi, yıldız stoper için geçen sezon Celtic’e tam 16 milyon Euro (57 milyon TL) ödemişti. Van Dijk, performansıyla sadece Advocaat’ın değil, birçok başka takımın da dikkatini çekti. 1.93’lük boyuyla hava toplarını kimseye bırakmayan Hollandalı oyuncu, fiziğinden beklenmeyecek kadar süratli bir isim. Sezon başından beri birçok kulübün takibinde olan Simon Kjaer’in iyi bir ücrete satılması durumunda, Van Dijk için girişimler başlayabilir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ