MENÜ

İşte Süper Lig'in yeni yayıncısı...

Önümüzdeki 5 sezonu kapsayacak naklen yayın ihalesi sona erdi. Spor Toto Süper Lig'in önümüzdeki 5 yılının yayın hakları, tüm paketleri alan Digitürk'ün oldu.

İşte Süper Lig'in yeni yayıncısı...

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen ihale, Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapıldı.

İhaleye, Yayın İhalesi Komisyonunda yer alan TFF Başkan Yıldırım Demirören, Başkanvekilleri Servet Yardımcı ve Hüsnü Güreli, Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, TFF Genel Sekreter Kadir Kardaş, Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, Çaykur Rizespor Başkanı Metin Kalkavan, Kulüpler Birliği Genel Sekreteri Mesut Altan, Komisyon sekreteryasından sorumlu Mustafa Eröğüt ile şartname alan şirket yetkilileri ile Beşiktaş 6. Noteri Vekili Celal Işık katıldı.

Salonda TFF Yönetim Kurulu üyeleri ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, kulüp temsilcileri, çok sayıda basın mensubu bulundu.

Fenerbahçe soyunma odasından Galatasaray'a gönderme

İhale öncesinde, teklifler kapalı zarf içerisinde Yayın İhalesi Komisyonu'na ve hazır bulunan notere teslim edildi. İhaleye Digiturk ve Turkcell Superonline teklif verdi. Önümüzdeki 5 yılı yani 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021 ve 2021-2022 futbol sezonları için Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakalarının yayınını kapsayan ihalesini yıllık 590 milyon USD bedel (500 milyon + KDV) teklif veren Digiturk kazandı.

3 firma çekildi!

Yayın ihalesine öncelikle Digitürk, Tivibu, D-Smart, Turkcell ve Vodafone katıldı. Ancak ihalenin başlamasına kısa bir süre kala 3 firma, Tivibu, D-Smart ve Vodafone ihaleden çekilerek yarışı Digitürk ve Turkcell'e bıraktı.

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi sonrası Caps'ler...

"Yayın kalitesini yükselteceğiz"

beİN Sports CEO'su Yousef Al Obaidly ihale sonrasında açıklamalarda bulundu. Obaidly, "Öncelikle çok heyecanlıyım. Bu günü bir kutlama günü olduğunu düşünüyorum. Çok teşekkür ediyorum TFF Başkanı ve Kulüpler Birliği Başkanı'na... Çok heyecanlıyız. Türk futboluyla bir ilişki içerisinde olmaktan. Bu anlamda Süper Lig'i yayınlarken çok etkin kullanacağımızı söyleyebiliriz. Gelişmeye ve yayın kalitesini yükseltmeye odaklanacağız." şeklinde konuştu.

"Menfaatimiz Türk futbolunun bir yerlere gelmesi"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, ihale sonrası yaptığı açıklamada, ''Her zaman söylüyoruz biz bir aileyiz. Tabii ki bu ailenin içerisinde kendi aramızda üzülmeler olacak ama hepimizin ortak menfaati Türk futbolunun bir araya gelmesidir. Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ ile de çok iyi bir anlayış içerisindeyiz. Allah bozmadan da böyle devam edeceğiz. Tabii ki değerli komisyona da teşekkür ediyorum. 5 tane firma bu işle ilgilendi ciddi zaman harcadılar. Ama şartlar 2 firmanın katılımına yol açtı. Tekrar hayırlı olsun diyorum'' dedi.

''2017 HAZİRAN AYI İTİBARİ İLE KULÜPLERİN ELİNE GEÇECEK PARA 500 MİLYON DOLAR + KDV''

Bu sene kulüplerin eline geçen paranın 360 milyon Dolar + KDV olduğunu hatırlatan Yıldırım Demirören, ''2017 Hazirandan itibaren 500 milyon Dolar + KDV. Yani Dolar bazında baktığınızda yüzde 20 gibi bir artış oldu. Bu da çok büyük bir rakam ama mühim olan Türk futbolunun bu rakamı çok olumlu ve faydalı bir şekilde kullanması gerekiyor. Burada kulüp Başkanlarımıza çok büyük işler düşüyor. Bu para sonsuz gelen bir para değil ona göre harcamaları gerekiyor.

''TÜRK FUTBOLUNUN ÖNÜNÜN ÇOK AÇIK OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM''

Türk futbolunun ekonomik dağılım olarak 6'ıncı olduğunu ancak futbol olarak daha bu sıralara gelmediğini ifade eden Demirören, ''Demek ki bizim sadece ekonomik değil, futbol olarak da buralara gelmemiz gerekiyor. bunu da ekonomik gücü Sayın Başkan Göksel Gümüşdağ'ın da dediği gibi kulüplerimizin düzgün kullanması ve alt yapıya vereceğimiz önem ile yapılır. Bugün tarihi bir gün bunu çok iyi değerlendirebilirsek kulüplerimizin, Türk futbolunun önünün çok açık olduğunu söyleyebilirim'' şeklinde konuştu.

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ'IN AÇIKLAMALARI...

Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, ihaleyi kazanan Digitürk'ü tebrik ederek şu ifadeleri kullandı: ''Özellikle bizim komisyon başkanımız Hüsnü Güreli'nin bize çok katkısı oldu. Ona da sizlerin huzurunda bir daha teşekkür ediyorum. Sayın TFF Başkanımız Demirören'in dediği gibi Kulüpler Birliği Vakfı ile TFF birlik beraberlik içinde bir komisyon oluşturdu ve gece gündüz çalıştı. Bu çalışmanın ürünü de bugün nihayete erdi. Yaklaşık 600-650 milyon Dolarlar olan hedef rakamı çok şükür ki bugün yakalamış durumdayız. KDV dahil 600 milyon doları bulan bir rakam. Tabii bugün ihale bitti ama bizim Kulüpler Birliğinin Vakfı olarak da daha yeni başlıyoruz. Çünkü yayıncı kuruluşa ödediği bu paranın karşılığında bizde destek vermeye devam edeceğiz ve futbolun marka değerini her geçen gün arttırmak için ne gerekiyorsa TFF ile birlikte bu çalışmaya destek vereceğiz. Dolayısıyla ben, Yıldırım Demirören ve Yönetimine ve Komisyon Başkanı ile üyelerinin tamamına sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Bugün baktığınızda kulüpler açısından hesaplarına göre önümüzdeki yıl Haziran ayı itibari ile yüzde 50 ye yakın bir artışları olacak. Yani bugünkü gelirin yüzde 47.50 civarı bir artış var. Bu artış bence Türk futbolu için tarihi bir artıştır. Ama tabii bu artışlarında doğru kullanmak, finansal Fair-Play’e uygun kullanmak çok önemli. İnanıyorum ki Türk futbolu için çok önemli bir gün. Bunu doğru kullanırsak Türk futbolu için kullanırsak çok önemli artılar ve değerler kazanırız. Hayırlı uğurlu olsun."

HÜSNÜ GÜRELİ'NİN AÇIKLAMALARI...

İhaleyi yöneten TFF Başkanvekili Hüsnü Güreli ise yaptığı açıklamada, "Kulüpler Birliği ve TFF olarak birlikte yaptığı sinerjiden doğan çok önemli bir rakam ortaya çıktı. Yüzde 50'ye yakın bir artış Türk futbolu için çok önemli. Enteresan bir rakama geldi. Daima mali disiplin ve denk bütçe üzerinden gitmezsek, bu paranın da sonu yok. Bizim federasyonumuzun ulusal lisans talimatı da çok açık. Gelirlerimiz giderlerimize eşit olmalı. Digiturk'e teşekkür ediyorum. Bugüne kadar verdikleri hizmetler için. Çok uzun yıllardır çözüm ortağımız. Türk futbolu için tarihi ve önemli bir gün. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.



Digitürk'ün aldığı pakette neler var?

- Süper Lig maçlarının tamamını canlı olarak yayınlamak ve yayınları uluslararası kuruluşlara pazarlama hakkına sahip olmak.

- 1. Lig’in yayın ve isim hakkını kapsıyor. Süper Lig’deki 9 maçın geniş özeti de bu paketin içinde yer alıyor.

- Görüntülerin cep telefonu ve internet gibi mobil yayın haklarını kapsıyor.

Fenerbahçe - Galatasaray derbsi goygoyundan eksik kalmayan 17 kişi

İŞTE İHALE İLE İLGİLİ BİLGİLER

İşte Avrupa’da yayın gelirleri:

İngiltere 2.4 milyar euro
İspanya 983 milyon euro
İtalya 943 milyon euro
Fransa 726 milyon euro
Almanya 628 milyon euro

Hangi pakette neler var?

A Paketi: Süper Lig maçlarının tamamını canlı
olarak yayınlamak ve yayınları uluslararası
kuruluşlara pazarlama hakkına sahip olmak.

B Paketi: 1. Lig’in yayın ve isim hakkını kapsıyor.
Süper Lig’deki 9 maçın geniş özeti de bu paketin
içinde yer alıyor.

C Paketi: Görüntülerin cep telefonu ve internet
gibi mobil yayın haklarını kapsıyor.

D Paketi: A, B ve C paketlerindeki tüm yayın
haklarını içinde barındırıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ