MENÜ

TBF'nin yeni başkanı Hidayet Türkoğlu

Hidayet Türkoğlu Türkiye Basketbol Federasyonu'nun yeni başkanı seçildi. Hidayet Türkoğlu, toplam 143 oyun 113'ünü alarak Türk basketbolunun yeni patronu oldu.

TBF'nin yeni başkanı Hidayet Türkoğlu

Hidayet Türkoğlu, kullanılan 143 oyun 113'ünü alarak Türkiye Basketbol Federasyonu'nun yeni başkanı seçildi. Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) olağan seçimli genel kurulunda başkan adayı Hidayet Türkoğlu, hayatının en heyecanlı gününü yaşadığını söyledi. Ankara Hilton Otel’de yapılan genel kurulunda, divan kurulu Turgay Çataloluk, Semra Demirer ve Rüştü Nuran’dan oluştu.

Türkoğlu: TBF Türkiye’nin en başarılı federasyonudur

TBF Başkan Adayı Hidayet Türkoğlu kongrenin başında yaptığı konuşmada, dünyanın en önemli arenalarında, NBA finallerinde bile şu anda heyecanlandığı kadar heyecanlanmadığını belirterek, "Bugün Türk basketbolunu hep birlikte daha ileriye taşımak için bir aradayız. Bildiğiniz gibi sahalarda sadece sporcu olarak vakit geçirmedim. NBA sayesinde basketbol dünyasının en iyi pazarlama, sponsorluk, sosyal sorumluluk ve taraftar projelerinin bir parçası olarak kendimi bugünlere hazırladım." dedi.

NBA’de geçirdiği 15 yılın sonunda, Türkiye’ye dönüşüyle camia tarafından TBF İcra Kurulu Başkanı olarak karşılanmanın eşsiz gururunu yaşadığını aktaran Türkoğlu, "Kısa sürede pek çok projede görev aldım. Kulüplerimizin, oyuncularımızın ve takımlarımızın ihtiyaçlarını anlamak için incelemelerde bulundum. Bu tecrübelerin ardından hayatımın en kıymetli görevine, Sayın
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın spor başdanışmanlığına atandım. Spora gönül vermiş Sayın Cumhurbaşkanımız ile basketbol projelerimizi de değerlendirme şansı buldum. Bu görevimi gelecek günlerde de gururla yerine getirmeye devam edeceğim." değerlendirmesinde bulundu.

TBF’nin Türkiye’nin en başarılı federasyonu olduğunu dile getiren Türkoğlu, "Gerek ev sahipliği yaptığımız organizasyonların kalitesi, gerekse sportif başarılarımız sayesinde önemli bir konuma geldik. Basketbolumuzu bu düzeye taşıyan geçmiş dönem başkanlarımıza, yönetim kurullarına ve emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ancak çözülmeyi bekleyen sorunlarımız ve iyileştirilmesi gereken alanlarımız var. Omuz omuza yürümemiz gereken uzun bir yolculuktan bahsediyorum. Federasyon olarak şeffaf, herkese eşit mesafede, yenilikleri açık ancak cesur kararların da altına imza atacak bir yönetim kuruyoruz. Başarı, iyi bir takım oyununu gerektirir. Bugün huzurunuzda TBF yönetimine çalışma arkadaşlarımla beraber aday olurken, ilkeli çalışmaya, etik değerlere sadık kalmaya ve Türk basketbolunu hak ettiği konuma taşımaya söz veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkoğlu, projeleriyle ilgili de açıklamalarda bulunurken, şunları söyledi:

"Kulüplerimizle ortak çalışarak genç sporcularımızın gelişimi konusunda sonuç ve verimlilik odaklı kararları hayata geçireceğiz. Altın jenerasyonlara ihtiyaç duydukları desteği vererek, sportif başarılarını daha üst seviyelere taşımak için yanlarında olacağız. Kulüplerimizin sağlıklı ve sürdürülebilir finansal yapılanmaları konusunda birlikte emek vereceğiz. Türkiye’nin her ilinde seyircisi, oyuncusu ve sponsoruyla birbirine kenetlenmiş güçlü takımlar yaratmayı arzu ediyoruz. Sponsorlarımız ve iş birliğine hazır çok kıymetli yeni markalarımızla bir arada çalışacağız. Oluşturacağımız sinerjiyle markaların spor pazarlaması yatırımlarının ölçülebilir ve tatmin edici geri dönüşler sağlamasını hedefliyoruz. Basketbol taraftarlarının izleyici olarak beklentilerini yapılacak araştırmalarla daha iyi anlayarak, sporun vazgeçilmezi olan seyirci desteği için kulüplerimizle bilgi ve birikimimizi paylaşacağız."

Önlerindeki dönemde kendilerini bekleyen önemli organizasyonlar olduğunu kaydeden Türkoğlu, "Örneğin 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağız. Profesyonel kadromuzla organizasyon yeteneğimizi kullanarak, İstanbul’a ve ülkemize yakışır bir şampiyonayı hayata geçireceğiz. Özellikle içinde bulunduğumuz dönemde, birlik ve beraberliğimizin daha güçlü olması adına Türk basketbolunun üzerine düşen görevi yerine getirmesi ve uluslararası platformda ülkemizi layıkıyla temsil etmesi için var gücümüzle çalışacağız." diye konuştu.

Hidayet Türkoğlu kimdir / Hidayet Türkoğlu'nun kariyeri

Haberin Devamı
YORUM YAZ