MENÜ

Rıza Çalımbay, Antalyaspor'da

Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor, görevden ayrılan teknik direktör Jose Morais'in yerine Rıza Çalımbay'la anlaştı. Tecrübeli teknik adam da resmen açıkladı. Çalımbay'ın yardımcılığını Servet Çetin'in yapacağı ifade edildi.

Rıza Çalımbay, Antalyaspor'da

Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor, görevden ayrılan teknik direktör Jose Morais'in yerine Rıza Çalımbay'la anlaştı.

Antalyaspor Kulübü başkanı Ali Şafak Öztürk, dün Hasan Subaşı Tesisleri’nde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Jose Morais ile yollarımızı ayırma kararı aldık. Yönetim kurulu olarak toplantımızda bu karara vardık. İşlemlere başlandı. Karşılıklı görüşmeler devam ediyor. Hepimize hayırlı olsun” demişti. Bu açıklamanın ardından hızlı bir şekilde yeni hoca arayışlarına ve görüşmelerine başlayan Kırmızı Beyazlılar, birkaç hafta önce Kasımpaşa'yla yollarını ayıran Rıza Çalımbay'la anlaştı.

Geçtiğimiz sezona Kasımpaşa'da başlayan Rıza Çalımbay, İstanbul ekibinin başında 38 maça çıktı ve bu sürede 15 galibiyet 14 mağlulbiyet ve 9 beraberlik elde etti. Kasımpaşa'nın küçülme kararı sonrası görevine devam edip etmeme konusunda tbir süre tereddüt yaşayan Çalımbay, Süper Lig'in 3. haftasında oynanan Medipol Başakşehir maçından sonra kulübün isteği doğrultusunda takımdan ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftası geride kalırken yalnızca 2 puan toplayabilen Antalyaspor ligin son sırasında yer alıyor.

Rıza Çalımbay da açıkladı

Antalyaspor'un yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay, Radyospor'a açıklamalarda bulundu.

''Antalyaspor yönetimiyle prensipte 1,5 yıllığına anlaştık. Yarın Antalya’ya gidip sözleşme imzalayacağız. Yardımcılarım aynı olacak. Ek olarak futbolu yeni bırakan Servet Çetin’i de teknik ekibimize dahil ettik. Servet’i de Süper Lig’e ilk alan benimdir. İnşallah burada da başarılı olacak. Antalyaspor mükemmel bir yönetime sahip. Son zamanlarda taraftarı en çok artan kulüp. 2-3 ay sonra çok modern olan yeni tesisler de açılacak. Önemli olan şu anda sıkıntılı dönemi atlatmak. Daha sonra önümüz açık olacak."

"Antalyaspor kadrosuna güveniyorum. Biraz sıkıntılar var ama yönetim ve taraftarla bunu aşacağız inşallah. Takımda çok iyi ve Serdar Özkan, Diego ve Deniz Kadah gibi önceden beraber çalıştığım oyuncular var. Bizim şanssızlığımız gider gitmez hemen bir final maçı oynayacağız Rizespor’la. Ekibime ve kendime çok inanıyorum. Bu sene çok hırslıyım. Bu işin altından kalkacağız.''

"Eto'o ile bir konuşma yapacaklarını belirten tecrübeli teknik adam ''Eto’o dünya çapında bir golcü. Takımın iyi bir Eto’o’ya, onun liderliğine ihtiyacı var. Oturup konuşacağız. Bir an önce iyi olması için uğraşacağız. Tek sıkıntımız zaman gibi görünüyor. Eto’o takım içerisinde nüfuz sahibiymiş gibi şeyler yazılıyor basında. Ben o işlere girmem. Eto’o ile beraber hareket edeceğiz. Bu takımı çok iyi bir noktaya getireceksek ona ihtiyacımız olacak. Geçen sene 20 gol atmış bir oyuncu. Yine kendisine yakışanı yapacaktır.''

Bir anda popüler olan 'Efendi Beşiktaş' sloganıyla ilgili de görüşlerini bildiren Çalımbay ''Beşiktaş taraftarı sosyal işlerde herkese örnek bir taraftardır. ‘Efendi Beşiktaş’ın güzel bir slogan olduğunu düşünüyorum.''

Son olarak Ukrayna maçıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Rıza Çalımbay, "Ukrayna maçını kazansak çok iyi olabilirdi. 2-0’dan 2-2’yi bulmak galibiyet kadar önemli. Takımın oturması biraz zaman alacak. İzlanda maçı Ukrayna maçından çok daha zor geçecek. Biz de keşke Milli takıma oyuncu verebilsek... Antalyaspor’da 16 yabancı var. Bu kadar yabancı varken milli takıma oyuncu vermemiz zor.'' ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

Çalımbay, 7 kişilik ekibiyle Antalya'ya geliyor

Antalyaspor Asbaşkanı Bora Terzioğlu, Rıza Çalımbay'ın 7 kişilik teknik ekibiyle yarın Antalya'ya geldikten sonra düzenlenecek törende kendisiyle 2 yıllık sözleşme imzalayacaklarını söyledi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'un yarın sözleşme imzalayacağı Rıza Çalımbay, akşam saatlerinde yeni takımıyla ilk antrenmanını yapacak.

Antalyaspor Asbaşkanı Bora Terzioğlu, Jose Morais ile yolların ayrılmasının ardından yerli teknik direktör ile çalışma düşüncesiyle Rıza Çalımbay ile anlaştıklarını söyledi. Çalımbay'ın yarın Antalya'ya geleceğini belirten Terzioğlu, "Rıza Çalımbay, 7 kişilik teknik ekibiyle gelecek. 2 yıllık sözleşme imzalayacağız. Tecrübesine inanıyor ve güveniyoruz" dedi.

Çalımbay'ın, imza töreninin ardından akşam takımın başında antrenmanda yer alacağını vurgulayan Terzioğlu, "Güçlü bir takımız. Bazı şanssızlıklar yaşadık. Çalımbay ile bu şanssızlıkları kıracağız. Hedefimiz ligi üst sıralarda tamamlamak" diye konuştu

Haberin Devamı
YORUM YAZ