MENÜ

Antalyaspor'da Samuel Eto'o süresiz kadro dışı!

Antalyaspor'un Kamerunlu yıldızı Samuel Eto'o ile kulüp başkanı Ali Şafak Öztürk arasındaki gerilim radikal bir karar ile son buldu. Antalyaspor yönetimi, Eto'oyu süresiz kadro dışı bıraktı. Olayın ardından bir süre sonra tecrübeli golcü Instagram hesabından bir açıklama daha yaparak açıklamalarının hedefinde Başkan Ali Şafak'ın olmadığını belirtti.

Antalyaspor'da Samuel Eto'o süresiz kadro dışı!

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk ile Samuel Eto'o arasındaki gerilim bitmek bilmiyor. Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, bugün erken saatlerde yaptığı açıklamada takım kaptanı Samuel Eto'o'nun performansında düşüş olduğunu söylemiş, "Hiçbir oyuncu Antalyaspor'un menfaatlerinin üzerinde değildir. Herkes haddini bilecek" demişti. Antalya Başkanı'ın bu açıklamalarının ardından Samuel Eto'o da resmi İnstagram hesabından çok sert bir açıklama yaptı.

Eto'o'nun şu ifadeleri kullanmıştı

Hatırlatma... Bilemiyorum; belki de bazıları "siyahi" olduğum için saygı duymuyorlardır. Ama ben bu oyuna gelerek bulunduğum seviyeden inmeyeceğim. Futbolda 18. yılımı doldurdum. Bu 18 yıl boyunca da işimi her zaman sonsuz şevk ve yürekle yaptım. Kazandığım bütün bu kupalar, ödüller, başarılar bundandır. Kazanmaya da devam edeceğim.

Gerek Antalyaspor gerekse Antalyaspor'un menfaatleri için, asla kavga etmeyeceğim. Çünkü benim için önemli olan tek şey; formasını taşıdığım Antalyaspor. Buradan kavga etmekten korktuğum algısı oluşmasın. "Bazıları", "bazılarını" adımı kirletmek adına yazılar yazmak için satın almış olsalar da... Saygı! Birbirimize saygı duymalıyız. Saygı göstermeyen, saygı göremez...

Antalyasporda Samuel Etoo süresiz kadro dışı



Eto'o gemileri yaktı

Antalyaspor'un Kamerunlu yıldızı Samuel Eto'o, bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın ardından yönetim tarafından süresiz kadro dışı bırakıldı.

Kararı, kulüp başkanı Ali Şafak Öztürk akşam antrenmanında sahaya gelerek Eto'o'ya bildirdi. Antrenmana katılmayan Eto'o ise sahayı terk ederek savunma yazmak için Hasan Subaşı Tesisleri'ne gitti.

Kırmızı-Beyazlı kulüpte önümüzdeki günlerde ne tür gelişmeler yaşanacağı şimdiden merak konusu.


Beşiktaş Galatasaray maçı canlı grafikli anlatım


Bir açıklama daha

Olayın ardından bir süre sonra tecrübeli golcü Instagram hesabından bir açıklama daha yaparak açıklamalarının hedefinde Başkan Ali Şafak'ın olmadığını belirtti.

İşte Eto'o'nun mesajı;

Bugün instagram hesabımdan yayınlamış olduğum bir mesaj ile ilgili bir konuyu netleştirmek isterim; yayınlamış olduğum mesaj hiç bir şekilde kardeşim ve başkanım Ali Şafak ile ilgili değildir.
Eğer bu ülkede, bu ülkedeki taraftarlar yıllar önce İspanya'da yaşadığım bir problem ile ilgili beni tüm yüreklilikleriyle destekledilerse, bu tarz bir konuyu bu ülkenin insanını kastederek gündeme getirmem mümkün değildir.
Mesajım yıllardır bana nedensiz yere yıkıcı eleştiriler yapan, o eleştirdikçede kupalar kazandığım kendini bilmez bir kişiye idi.
Sana tekrar söylüyorum; Antalyaspor'un ilk 4 maçını kullanarak, "birilerini" satın alarak beni eleştirmeye devam etme.
Takım arkadaşlarım,antrenörlerim, idari kadrom ve başkanım Ali Şafak önderliğinde, bu sene için koymuş olduğumuz hedeflerimizi başaracağız.
Ama şunu bilmelisinki ben korkak değilim. Bana her saldırdığında, cevabımı vereceğim.
Irkıma yapmış olduğun çirkin saldırıya gelince; tekrar söylüyorum, 18 yıldır bu işin içindeyim. Geldiğim yer belli, en iyisini yapmak için hala savaşıyorum.

Kulüpten duyuru

Antalyaspor Yönetim Kurulu, takım kaptanı Samuel Eto'o'nun süresiz kadro dışı bırakılmasının ardından kulübün resmi internet sitesinde açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Futbolcumuz Samuel Eto'o'ya ait sosyal medya hesabından 20.09.2016 günü (bugün) yapılan bir paylaşım, bugün toplanan yönetim kurulumuzun gündemine alınmıştır. Yönetim kurulumuz, futbolcumuzdan konu hakkında savunma alınmasına, savunma verilip, bu savunmanın yönetim kurulumuzca değerlendirilmesi ve yeni bir karar verilmesine kadar da futbolcumuzun takımdan ayrı olarak kendisine verilen antrenman programı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmesine karar vermiştir. Süreç hakkında ilerleyen günlerde kamuoyuna gerekli bilgilendirme yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.


Haberin Devamı
YORUM YAZ