MENÜ

Galatasaray, Nigel de Jong'u transfer etti!

Galatasaray anlaşmaya vardığı ve sabah saatlerinde İstanbul'a getirdiği Hollandalı orta saha Nigel de Jong'un transferini KAP'a bildirdi. Sarı-Kırmızılılar 31 yaşındaki futbolcuya 2.5 milyon Euro yıllık ücret ödeyecek, kulübüne ise herhangi bir bonservis bedeli vermeyecek. Yıldız oyuncu basın toplantısında 34 numaralı formayı giyeceğini açıkladı.

Galatasaray, Nigel de Jong'u transfer etti!

Galatasaray orta saha transferinde mutlu sona ulaştı.

Sarı-Kırmızılılar, bu sabah saatlerinde İstanbul'a getirdiği Hollandalı futbolcu Nigel de Jong ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını KAP'a bildirdi.

Bugün öğle saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilen ve herhangi problemi bulunmayan 31 yaşındaki futbolcu, Galatasaray'dan 2.5 milyon Euro garanti ücret alacak.

GALATASARAY'IN KAP'A YAPTIĞI AÇIKLAMA ŞÖYLE:

Profesyonel futbolcu Nigel de Jong ile 2016-2017 ve 2017-2018 sezonları için oyuncunun transferi konusunda aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır. Futbolcunun eski kulübü LA Galaxy'e herhangi bir ücret ödenmeyecektir.

Futbolcuya ise;
2016-2017 sezonu için net 2.500.000 EUR sabit transfer ücreti,

2017-2018 sezonu için net 2.500.000 EUR sabit transfer ücreti ödenecektir.

Kulüp bu dönem içerisinde Futbolcuya ayrıca; ilk 11'de veya sonradan oyuna girerek 25 resmi maç oynaması durumunda 250.000 Euro prim ödeyecektir. Buna ek olarak, Futbolcuya ayrıca takımın futbolcunun fiilen oynadığı TFF Süper Lig ve UEFA müsabakalarında alacağı her bir puan için 5.000 EUR prim ödenecektir. Bu primler, futbolcunun ilk 11'de oynadığı müsabakalar için %100, sonradan oyuna girdiği müsabakalar için %50 ve ilk 18 kişilik kadroda olup oyuna girmediği müsabakalar için %25 oranında ödenir. Futbolcuya, kadroda olmadığı müsabakalar için prim ödemesi yapılmaz.

Futbolcu Kulübün TFF Süper Lig'de şampiyon olması durumunda o sezon hak ettiği puan primlerinin %25'i oranında ayrıca prime hak kazanacaktır.

34 numaralı formayı giyecek

Nigel de Jong, kendisini 2 yıllığına Galatasaray'a bağlayan sözleşmeye imza attı. İmza töreninde konuşan Nigel de Jong, "Burada olduğum için çok mutluyum. Geçen sene de buraya gelme ihtimalim vardı ama gerçekleşmedi. Geldiğim dakikadan itibaren insanların bana yaklaşımları, her şey çok güzeldi. Bir an evvel takım arkadaşlarımla buluşmak ve şampiyonluk hedefinde katkıda bulunmak istiyorum" dedi.

Hollandalı futbolcu, fotoğraf çekiminin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. De Jong'un sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

"Felipe Melo'yu tanıyorum. Taraftarlar tarafından ne kadar çok sevildiğini de çok iyi biliyorum. Hırsı ve oyun tarzıyla bu ilgiyi hak ettiği için ona saygım çok. O Melo, ben de Nigel de Jong'um. Onun kendi yoluyla yaptığını ben de kendi yöntemimle yapacağım.

"Birçok lakabım var. Bunlar Pitbull, Terrier, King Kong… Çok çılgın bir isim olmadıktan sonra taraftarın bana takacağı ismi kabul edebilirim..."

"Hayatta her şey bir sebepten dolayı oluyor. Geçen sene bu transfer gerçekleşmedi ama bunun nedeni maddiyat değildi. Amerika'ya gitmek istedim ve tercihimi bu yönde kullandım. İyi bir dönem geçirdim. Wesley Sneijder buraya gelmemde önemli bir pay sahibi ama Galatasaray da Türkiye'nin en büyük camiası. Galatasaray, Galatasaray'dır. Buraya gelmek için çok kişiyle konuşmanıza, danışmanıza gerek yok."

"Çok fit olduğumu düşünüyorum. Maç oynayarak buraya geldim ve hazırım. Burada önemli bir yere sahip olmak; elimden gelenin en iyisini yapmak ve kulüp tarihinde önemli bir oyuncu olarak yer almak istiyorum."

"Hocamız Jan Olde Riekerink ve Wesley Sneijder ile Ajax'ta birlikteydik. Onlarla burada çalışmak benim için çok önemli bir avantaj. Adaptasyon sürecinde kulüp ile ilgili bilgi vermeleri bana yardımcı olacaktır. Hedefimiz şampiyonluk. Geçen sezon istenmeyen bir sezondu ama bu sene şampiyon olmak istiyorum."

"34 numaralı formayı giyeceğim. Zaten kariyerimdeki çoğu takımlarda bu numarayı giydim. Çünkü NBA yıldızı Charles Barkley de 34 numaralı formayla mücadele ediyordu. Çocukluğumdan beri hep idolümdü. Aklımdan geçenleri söyleyen açık sözlü bir idoldü benim için. İstanbul'un plakasının 34 olduğunu da öğrendim. Her yerde 34 numarayı görünce kendimi evimde gibi hissettim."

"Profesyonel bir oyuncuyum. Kendi vücudumu çok iyi tanıyorum. Kesinlikle maç kaçırmak istemiyorum. Her maçta oynamak istiyorum."

LASS VE TIOTE OLMAYINCA...

Uzun süre Lassana Diarra transferi için uğraş veren yönetim, oyuncunun son anda fiyat arttırması sebebiyle, Fransız oyuncudan vazgeçmiş ve ilk olarak rotayı Cheik Tiote'ye kırmıştı.

Denayer'e Manchester City engeli

Newcastle'da forma giyen 30 yaşındaki oyuncunu İstanbul'a getiren Sarı-Kırmızılılar, yapılan tetkiklerde 'ileriye dönük problem oluşması muhtemel' raporu alınmasının ardından Riekerink'in de istediği De Jong'u imzaya çağırmıştı.


Ergin Ataman Milli Takımı bıraktı!

Haberin Devamı
YORUM YAZ