MENÜ

Beşiktaş'tan 3 dünya yıldızı!

Sosa ve Gomez’le yollarını ayıran Siyah-Beyazlılar’da yönetim, eksikleri tamamlama adına dört koldan transfer çalışmalarını sürdürüyor. Kartal, stoper için Porto’dan İndi’ye yükleniliyor, forvet için Chelsea’den Remy için görüşmeler tüm hızıyla sürüyor. Orta sahaya ise bir dünya yıldızı isteniyor: Samir Nasri.

Beşiktaş'tan 3 dünya yıldızı!

Porto’yla masaya oturuldu

Teknik direktör Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi’ni de düşünerek savunmaya sağlam bir stoper istiyor. Oyunu geriden kurabilecek özelliklere de sahip birini arayan Siyah-Beyazlılar, Porto’nun kilit isimlerinden Bruno Martin İndi’ye yöneldi. 24 yaşındaki oyuncu, Hollanda Milli Takımı’nın da önemli futbolcuları arasında yer alıyor. İndi, tecrübeli bir isim olmasının yanı sıra Güneş’in istediği oyuncu tipine de birebir uyuyor. 2018’e kadar Porto ile sözleşmesi bulunan futbolcuyla prensipte anlaşmaya varan Beşiktaş’ın, Porto ile de bonservisi konusunda görüşmelere başladığı bildirildi. Oyuncunun piyasa değeri yaklaşık 6 milyon Euro civarında. Ayrıca savunmaya dönük orta saha için Leicester City’de oynayan Türk asıllı İsviçreli Gökhan İnler’e de, Beşiktaş tarafından teklif götürüldüğü konuşuluyor.

Sıkı pazarlık sürüyor

Manchester City’nin başına Pep Guardiola’nın gelmesi sonrasında gözden düşen Samir Nasri, düzenli olarak forma giyebileceği bir takıma gitmek ve eski günlerine geri dönmek istiyor. Fransız futbolunun önemli isimlerinden biri olan 29 yaşındaki orta saha oyuncusu hem 10 numara pozisyonunda oynayabildiği gibi hem de kanatlarda forma giyebiliyor. City’nin bu oyuncuyu kiralık verebileceği ya da uygun bir fiyata bırakabileceği konuşuluyor. Beşiktaş da, Şampiyonlar Ligi faktörünü kullanarak, Nasri’yi renklerina katmayı umut ediyor. İngiliz kulübü ile sıkı pazarlıklar sürüyor. Nasri’den olumsuz yanıt alınması halinde, başka isimler de listede. Dinamo Kiev’den Younes Belhanda ve Sunderland’den Jeremain Lens, atak orta saha oyuncusu için transfer listesinde yer alan diğer futbolcular.

Yakın ilişkilerle bitecek

En az Mario Gomez kadar kaliteli bir forvet oyuncusunu kadroya katmak isteyen Beşiktaş, Liverpool’da teknik direktör Jürgen Klopp’un planlarında yer almayan Christian Benteke konusunda uzun süredir görüşmelerini sürdürüyordu. Ancak İngiliz ekibi, Belçikalı yıldızın bonservisi konusunda bir başka Premier Lig ekibi Crystal Palace ile 30 milyon Pound (115.569.000 TL) karşılığında el sıkıştı. Bunun üzerine diğer seçeneklere yönelen ve İngiltere’de bulunan Başkan Fikret Orman, kurmayları Umut Güner ve Emre Kocadağ ile birlikte rotayı Chelsea’den Loicy Remy’ye çevirdi. Yeni sezonda Maviler’de Antonio Conte’nin kadroda düşünmediği Remy’yi kiralamak için görüşmelere hemen başlandı. Orman’ın, Chelsea ile yakın ilişkilerini kullanarak, mutlu sona ulaşmaya çalışacağı bildirildi. Öncelikli isim olan Remy’nin yanı sıra Manchester City’den Bony ve Porto’dan Aboubakar’la da temaslar koparılmadı.

Orhan Yıldırım


Beşiktaş Martins Indi'yi gündemine aldı

Haberin Devamı
YORUM YAZ