MENÜ

Ömer Halisdemir kimdir? / İsmi salona veriliyor

Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişiminde şehit olan astsubay kıdemli başçavuş Ömer Halisdemir'in ismi Kırıkkale'de spor salonuna verilecek.

Ömer Halisdemir kimdir? / İsmi salona veriliyor

Ömer Halisdemir'in ismi Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde yapımı devam eden spor salonuna verilecek. Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci general Semih Terzi canı pahasına vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in adı, Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde yapımı devam eden spor salonunda yaşatılacak.

Yapılan yazılı açıklamada, Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde yapılan spor salonuna, hain darbe girişimi sırasında şehit olan Halisdemir’in isminin vermesinin kararlaştırıldığı belirtildi. Halisdemir'in ailesiyle de görüşülerek gerekli onayların alındığı aktarılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı.

"Spor salonunun açılışı da yine çok özel bir günde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda gerçekleştirilecek. Sosyal sorumluluk çalışmalarında eğitim ve spor kültürüne yönelik projelere imza atan Saran Group, Türkiye genelindeki 15. spor salonunu açacak. Spor salonunun ismi Şehit Ömer Halisdemir Spor Salonu olarak kullanılacak."

Ömer Halisdemir kimdir?

Ömer Halisdemir Türk asker. 15 Temmuz 2016'da FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevliyken, komutanlığı ele geçirmeye kalkışan darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldüren koruma astsubayıdır.

15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan askeri darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda, Komutanlığı ele geçirmeye çalışan Tuğgeneral Semih Terzi'yi komutanlığı ele geçirmesi girişimi sırasında başından vurarak öldürmüştür. "Vur" emrini Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral (Daha sonra Korgeneralliğe terfi etmiştir) Zekai Aksakallı tarafından vermiştir.

Yedi çocuklu bir aileden gelen Ömer Halisdemir çocukluğunu Niğde'nin Çukurkuyu beldesinde geçirmiştir. Çukurkuyu'da okul sonralarında çobanlık yapmıştır. Hatice Halisdemir ile olan evliliğinden Elifnur ve Doğan Ertuğrul adlarında iki çocuk sahibi olmuştur. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yurt içinde ve yurt dışında görev yapmıştır. Babası Hasan Hüseyin Halisdemir'in aktardığı bilgiye göre, vurduğu komutan Semih Terzi ile Afganistan'da birlikte görev yapmıştır.

Ömer Halisdemir, darbe girişimin seyrini değiştiren isimlerin başında gelmektedir. Gösterdiği üstün kahramanlık sonrası birçok yere ismi verilmiştir. Şehit edildiği noktada bir anıt heykelinin yapılacaktır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ