MENÜ

Abdullah Avcı: Tur şansımız var!

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk karşısında tur atlamak için planları olduğunu belirtti.

Abdullah Avcı: Tur şansımız var!

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda karşılaşacakları Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk’i elemek için planları olduğunu söyledi. Abdullah Avcı, UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalmayı, Türkiye Kupası’nda final oynamayı ve Süper Lig’de de geçtiğimiz sezon kazandıkları puanın üzerine çıkmayı hedeflediklerini ifade etti.

UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakipleri Shakhtar Donetsk’in kimsenin karşılaşmak istemediği bir takım olduğunu dile getiren Avcı, "Kağıt üzerinde rakibimizin tur şansı biraz daha fazla görülebilir ama her maç 0-0 başlıyor. Bizim de tura inancımız oldukça fazla. Shakhtar Donetsk’i elemek için planlarımız var. Turu geçerek, gruplara kalmayı sonuna kadar deneyeceğiz. Taktiksel olarak da maça hazırlanmaya başladık. Shakhtar’ın oynadığı maçları herkes takip ediyor.

"Fenerbahçe ligin en kaliteli oyuncu grubuna sahip"
Avcı, Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında karşılaşacakları Fenerbahçe’nin kaliteli oyunculara sahip olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"Sırasıyla, Shakhtar, Fenerbahçe ve Bursaspor ile önemli, temposu ve heyecanı yüksek maçlar oynayacağız. Fiziksel ve zihinsel olarak bu maçlara doğru hazırlanmalıyız. İlk haftadaki rakibimiz Fenerbahçe, her sene olduğu gibi ligin en kaliteli oyuncu grubuna sahip takımı. Bir takım dalgalanmalar yaşıyorlar ama sonuçta Fenerbahçe ile oynayacağız. Yaptığımız tüm maçlarda güzel oyunlar, planlar sahada vardı. Fenerbahçe karşısında da bu anlayışımızı sürdürmeye çalışacağız."

Şampiyonluk yarışı Abdullah Avcı, Spor Toto Süper Lig’de bu sezon Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin yine şampiyonluk yarışı içinde olacağını anlatarak, şöyle
konuştu:
"Bu takımlar mevcut kadrolarını koruyup, üzerine koydular. Trabzonspor ise son senelere göre daha iyi olacaktır. Zaten iyi bir oyuncu kadrosuna sahipti, artı olarak yaptığı transferleri de biliyorum. Bizim de takip ettiğimiz bazı oyuncuları aldılar. Ersun Yanal üçüncü defa orada çalışıyor, hem takımı hem şehri iyi biliyor. Trabzonspor adım adım yukarıya doğru çıkacaktır. Konyaspor geçen sene saygı duyulacak bir başarı elde etti. Bunu korumak, oralarda dolaşmak onlar için son derece önemli. Bursaspor, Hamza Hoca ile beraber bir değişimin içine
girdi. Kağıt üzerinde bizimle beraber bu takımlar yukarılarda seyredecek gibi duruyor."

"Emre oyun kalitemizi yüzde 25 arttırdı"
Avcı, kaptan Emre Belözoğlu’nun takıma büyük güç kattığının altını çizerek, yeni sezon hedefleriyle ilgili şunları dile getirdi:
"Futbolda oyunun iki yönünü oynamak çok önemlidir. Biz oyunun geçiş bölümünü oynadıktan sonra şimdi de set bölümünü oynuyoruz. Bunda oyuncular çok önemli. Emre gibi bir futbolcunun bizimle beraber olması, topa sahip olma oranımızı yüzde 25 arttırdı. Yani Emre ile oyun kalitemiz yüzde 25 arttı. Geçen sene ligin en çok gol atan 4. takımıyız, en az gol yiyen 4. takımıyız, bunlar bizi dördüncü yaptı. Bu sene tüm istatistiklerimizin artı bir üzerine çıkmak istiyoruz. Bunu yaparsak zaten aynı yerlerde dolaşacağız. Lige keyif ve heyecan katacağımızı düşünüyoruz. Bir sistem takımıyız, rekabeti sağlayabilecek 23 kişilik oyuncu grubu oluşturduk. Lig maçları, Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası ile birlikte sezon boyunca 56 maç oynamayı planladık. Türkiye Kupası’nda da finale yükselmeyi hedefliyoruz."

"Visca takımda kalmış gibi duruyor"
Abdullah Avcı, transfer döneminde adı birçok kulüple anılan Boşnak futbolcu Edin Visca’nın bu sezon da büyük ihtimalle takımda devam edeceğini açıkladı. Visca’ya çok teklif geldiğini aktaran Avcı, "Visca, kişilikli bir oyuncu. 6 sene önce benim buraya aldığım bir proje. Çok iyi hale geldi. İş ahlakı, sorumluluğu ve gelişimi açısından çok önemli bir oyuncu. Şu an itibarıyla Visca takımda kalmış gibi duruyor ama transfer bitmeden kesin bir şey söylemek mümkün değil." şeklinde görüş belirtti.

"Mehmet Batdal tarzında oyuncu 5-6 milyon avro"
Avcı, forvet oyuncuları Mehmet Batdal’ın yetersiz kaldığı yönündeki eleştirilere kesinlikle katılmadığını kaydetti. Mehmet Batdal’ın zamanında ortaya çıkmamış önemli bir potansiyele sahip olduğunu savunan Avcı, "Mehmet tarzında bir oyuncuyu Avrupa’dan almaya kalksan 5-6 milyon avrodan aşağıya alamazsın. İyi kafaya çıkıyor, topu tutuyor, teknik kapasitesi var, baskı yapıyor, takım savunmasına yardım ediyor ve bununla beraber geçen sezon 9 gol attı. Bugün Fenerbahçe’nin forvetleri de Mehmet kadar attı. Gol noktalarında, pozisyon almada sıkıntıları var. Biz de bu yönde özel olarak çalışıyoruz. Mehmet’ten şu an son derece memnunuz, çok sağlıklı gidiyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Cengiz 2 sene sonra başka bir seviyede olacak"
Abdullah Avcı, Rijeka maçında yaptığı asist ile gündeme gelen 19 yaşındaki yeni transferleri Cengiz Ünder’in büyük bir yeteneğe sahip olduğunu belirtti. Cengiz’i 2 senedir izlediklerini ve istedikleri bir oyuncu olduğunu dile getiren Avcı, "Cengiz gelişimini çok hızlı tamamlıyor ama daha çok zamana ihtiyacı var. Cengiz 2 sene sonra başka bir seviyede olacak. Zaten 19 Yaş Altı
Milli Takımı’nın en değerli oyuncularından biri. Cengiz’i en kısa sürede milli takıma sunmak bize keyif verecektir." diye konuştu.

"Hırvatistan ile seyircisiz oynamamız avantaj"
A Milli Takım’ın, 2018 Dünya Kupası elemeleri I Grubu ilk maçında Hırvatistan ile oynayacağı karşılaşmayı da değerlendiren, Avcı şu ifadeler yer
verdi:
"Avrupa Şampiyonası oyun planı anlamında sıkıntılı geçti. O dosya kapandı. Hırvatistan her zaman Avrupa’nın önemli takımlarından ve kadro kalitesi yüksek ekiplerinden biri. Deplasmanda seyircisiz oynamamız bir avantaj. Çünkü Hırvat taraftarlar takımına büyük coşku veriyor. Yeni bir yarışmaya adım atacağız. Milli takım, yaş olarak da iyi durumda. Oyuncularımız takımlarında daha fazla süre alırsa ve sakin olurlarsa turnuvaya iyi bir adım atabiliriz diye düşünüyorum. Milli takıma hepimizin destek olması gerekiyor."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ