MENÜ

Galatasaray'ın yeni transferi Cavanda, 39 numara giyecek!

Galatasaray, Trabzonspor'dan Luis Pedro Cavanda ile resmi sözleşme imzaladığını KAP'a bildirdi ve hemen ardından Cavanda kendini 3 yıllığına Galatasaray'a bağlayan imzayı attı. Sarı-Kırmızılı kulüp oyuncuya toplamda 2.6 milyon euro, Trabzonspor'a ise 1.8 milyon euro verecek. Belçikalı yıldız ayağının tozuyla antrenmana çıkarken, Cavanda'nın yeni sezonda 39 numaralı formayı giyeeği belirtildi.

Galatasaray'ın yeni transferi Cavanda, 39 numara giyecek!

Luis Pedro Cavanda'nın imza törenin hazır bulunan Galatasaray Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Levent Nazifoğlu, "Yine çok önemli bir futbolcuyla karşınızdayız. geçen sene çok iyi bir sezon geçirmese de bu sezon kendisini yeniden göstereceğini ve milli takıma gideceğini düşünüyorum." dedi

Nazifoğlu'ndan Başkan'a teşekkür
Transferler hakkında detay veren Nazifoğlu, "Son günlerde peşpeşe yaptığımız transferlerden dolayı taraftarlarımızdan pozitif mesajlar alıyorum. şunu hatırlatmak istiyorum Dursun Özbek, Alp Yalman ve Mehmet Özbek olmasaydı bu transferleri yapamazdık. Kendilerine çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Taraftarların eleştiri hakkındaki bir soruya da yanıt veren Levent Nazifoğlu, "Sosyal medyadaki eleştirileri malesef takip edemiyorum. Eleştiriler tabiki olacak 25 milyon taraftarımız var hepsi aynı görüşte olmak zorunda değil." açıklamasını yaptı.

İşte Cavanda transferinin perde arkası

Lucas Leiva süre istedi

"Bonservisi elinde olan oyuncuların kalitesi düşük. Bonservis parası vermesek bile imza parası diye bir şey çıktı. Bunun için taraftarlarımız fazla takılmasın. Ya imza parası yada bonservis olarak paralar ödeniyor. Oyuncu portföyümüz 3 kişi diye konuşmuştuk. Fazlasını aldık. Yine 1 yada 2 oyuncu daha alacağız. Lucas Leiva dün bizi aradı ve bu akşama kadar bizden süre istedi."

Geçen sezon Manchester City'den kiralanan Jason Denayer hakkında da konuşan Levent Nazifoğlu, "Denayer bize çok güzel uyum sağladı, güzel hizmetleri oldu. Ne biz ne hoca hayır der. Manchester City'nin kararı bu transferde etkili olur. dedi.

"Büyük takım hayalimdi"

Yeni transfer Luis Pedro Cavanda ise "Galatasaray'a geldiğim için çok mutluyum. Galatasaray bir dünya kulübü. Tüm çalışan ve yöneticiler beni çok iyi karşıladı. Bu yüzden herkese çok teşekkür ediyorum. Trabzonspor'da kadro dışı kaldığımda Galatasaray'ı düşünmüyordum hiç aklımda yoktu. Sadece büyük bir takıma katılmak benim hayallerim arasındaydı. Trabzon'da günlerim geride kaldı. Artık Galatasaray'ı düşünüyorum." dedi.

"Beni Denayer ikna etti"

Lazio'da oynadığı dönemde Muslera ile takım arkadaşı olduğu hatırlatılan Belçikalı sağ bek, "Muslera ile Lazio'da beraber oynadık ama ben o zaman takıma yeni katılmıştım ve kendisiyle çok tanışmıyorduk. Beni Galatasaray'a gelmem konusunda vatandaşım Jason Denayer ikna etti. Bir isim vermem gerekirse bu isim Jason Denayer'dir." şeklinde konuştu.

"Fiziksel olarak hazırım"

Trabzonspor'da kadro dışı kaldığı için takımla antrenman yapamadığını belirten Cavanda, "Bu sene takımla çalışma fırsatım olmadı ama ben gerekenden daha fazla çalıştım. Fiziki olarak hazırım ama ilk 11'e ne zaman girebilirim bilmiyorum." açıklamasını yaptı.

Belçika Milli Takımı'ndan arkadaşı Jason Denayer hakkında da konuşan Cavanda, "Denayer ilgili hiçbir fikrim yok. Ama bana söylediği "Galatasaray'a gitme imkanın varsa asla çekinme imzanı at" şeklindeydi.

Cavanda, Galatasaray'da sağ bekte yaşanan sıkıntılar için ise "Sahada en iyi şekilde çalışacağım kararı teknik direktörümüz verecek." şeklinde yanıtladı.

Galatasarayın yeni transferi Cavanda, 39 numara giyecek



39 numaralı formayı giyecek

Ayağının tozuyla Galatasaray'ın bu akşam gerçekleştirdiği idmana katılan Cavanda, takım arkadaşları ve teknik heyetle de tanıştı. Öte yandan Cavanda'nın yeni sezonda 39 numaralı formayı giyeceği açıklandı. Genç sağ bek, geçtiğimiz yıl Trabzonspor'da ve öncesinde Lazio'da da aynı numarayı giymişti.

Beşiktaş Galatasaray derbisinin hakemi Mete Kalkavan / Süper Kupa Finali

Galatasaray, Trabzonspor'dan Cavanda'yı transfer ettiğini açıkladı. Sarı-Kırmızılılar'ın KAP'a yaptığı açıklama şöyle;

Profesyonel futbolcu Luis Pedro Cavanda ve Kulübü Trabzonspor A.Ş. ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne net 1.800.000 EUR + KDV tutarında transfer tazminatı ödenecektir. Sözleşmeden KDV doğmaması halinde Trabzonspor A.Ş. KDV bedelini Şirketimize derhal iade edecektir.

Futbolcunun kendisiyle de 2016-2017 futbol sezonundan başlamak üzere 3 futbol sezonu için aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır.

2016-2017 sezonu için net 875.000 EUR sabit transfer ücreti

2017-2018 sezonu için net 875.000 EUR sabit transfer ücreti

2018-2019 sezonu için net 875.000 EUR sabit transfer ücreti

Kulüp bu dönem içerisinde Futbolcuya ayrıca; takımın futbolcunun fiilen oynadığı TFF Süper Lig ve UEFA müsabakalarında alacağı her bir puan için 4.000 EUR prim ödeyecektir. Bu primler, futbolcunun ilk 11'de oynadığı müsabakalar için %100, sonradan oyuna girdiği müsabakalar için %50 ve ilk 18 kişilik kadroda olup oyuna girmediği müsabakalar için %25 oranında ödenir. Futbolcuya, kadroda olmadığı müsabakalar için prim ödemesi yapılmaz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Galatasaray'dan inanılmaz servet! 38 milyon TL

Haberin Devamı
YORUM YAZ