MENÜ

Rio'da ilginç yöntem

Rio 2016 Olimpiyatları'nda bazı atletler ilginç bir tedaviden medet umuyor.

Rio'da ilginç yöntem

Eğer olimpiyatları izlediyseniz, birkaç atletin (özellikle Amerikalıların) vücudunda küçük kırmızı yuvarlak şeklinde lekeler görmüş olmanız muhtemel.

Bu izler, bardak çekme olarak bilinen tarihin ilk akupuntur tedavisi sonrası oluşan lekelerdir. Hollywood'da Gwyneth Paltrow ve Jennifer Aniston'ın uyguladığı bilinen bu tedavi de bardaklar ısıtılıp sırta vakumlanır. Çok acılı bir yöntem gibi görünse de, hasta hiç bir acı çekmez ve bu tedavinin sonucunda kan akış hızı artar.

Bardak çekme daha önce de Olimpiyatlarda tercih edilen bir methoddu.Beijing'te düzenlenen 2008 Olimpiyatlarında yüzücü Wang Qun'un başvurduğu bu yönetem çok tartışılmış, konu ile ilgili açıklama yapan farmakoloji profesörü David Colquhoun, bunun medikal anlamda hiç bir faydasının olmadığını savunmuştu.

Profesör:"Sıcak bardakların cildi vakumlaması, o alan için kan akışını hızlandırabilir, ancak bunun bir tedavi olarak görülmesi gerçekten komik Bu da paranızı çöpe atmanın bir başka saçma yolu" ifadesini kullanmıştı.

2012'de yapılan araştırmalara göre bardak çekme, yüz felci ve sivilce sorunlarına karşı iyi geliyor. Ancak atletler için faydası tam olarak hala bilinmemekte.

Büke Narin/Fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ