Arama

Popüler aramalar

Paul Pogba'nın ilginç geri dönüş hikayesi

Manchester United’ın 120 milyon Euro’ya kadrosuna katarak, dünyada transfer rekoru kırdığı Fransız futbolcu, 2012’de İngiliz ekibinden 1 milyon Euro’ya ayrılmıştı. Ada ekibi eski oyuncusunu ise bu kez 120 katı fazla para vererek geri aldı.

Paul Pogba'nın ilginç geri dönüş hikayesi

Dünya futbolunda transfer sezonuna damgasını vuran takım Manchester United oldu. Kırmızı Şeytanlar, dün sağlık kontrolünden geçirdiği eski oyuncusu Paul Pogba’yı, İtalyan ekibi Juventus’tan tam 120 milyon Euro (396.216.000 TL) bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna kattı.

Peki nasıl oldu da İngiliz devi, kendisi bulup alt yapısına aldığı ve ardından kısa süre de A Takım’da oynattığı bir oyuncuya bu parayı ödedi?

Bu hikaye, Pogba henüz 17 yaşındayken yani 2009’da başladı.

O dönem United’ın başında olan Sir Alex Ferguson, Fransız ekibi Le Havre’den bu yıldız adayını kadrosuna dahil etti. Ferguson, Pogba’dan da tıpkı daha önce Paul Scholes ve Ryan Giggs gibi yıldızlarına gençlik döneminde verdiği tavsiye gibi sabırlı olmasını istedi.

Ferguson kapıyı gösterdi

Ancak Pogba daha fazla oynamak istediğini söyledi ve bunun sonucunda Alex Ferguson ona kapıyı gösterdi. 2012’de Juventus, Pogba’yı sadece yetiştirme bedeli olan 1 milyon Euro’yu ödeyerek transfer etti.

Antonio Conte, daha ilk sezonunda Fransız oyuncuya 37 maçta şans verdi. Sonrasında bu sayı her sezon daha da arttı. Pogba ismi kısa sürede dünya futbolundaki yerini aldı.

Şu an itibariyle Fransa Milli Takımı’nın yıldız isimlerinden biri olan 23 yaşındaki oyuncu, Kırmızı Şeytanlar’a 120 milyon Euro’ya transfer oldu ve bu rakam, daha önce 100 milyon Euro (330.180.000 TL) ile dünyanın en pahalı futbolcusu olan Gareth Bale’e ödenen bonservis rakamını geride bıraktı.

Haberin Devamı