MENÜ

Karatecilerden dostluk gösterisi

Uluslararası Barış ve kardeşlik Kupası karate müsabakaları 6 ülkeden 700 sporcuyu bir araya getirdi.

Karatecilerden dostluk gösterisi

Dünya Shatooken Karate Federasyonu (WSKF) Türkiye temsilcisi Zülfikar Yeşil ve yönetim kadrosunun düzenlediği Uluslararası Barış ve Kardeşlik Kupası müsabakaları nefes kesti.
Bayrampaşa Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi’nde İki gün süren turnuvaya Türkiye dışında Azerbaycan, Fransa, İtalya, Kazakistan ve Gürcistan katıldı. 54 Spor kulübü ve 700 sporcu tatamide madalya için büyük çaba sarf etti. İlk gün minikler, yıldızlar, ümit ve gençlerin yarışmaları yapıldı. İkinci gün ise veteran müsabakaları ile devam edilen turnuvanın kapanış töreni renkli görüntülere sahne oldu.

Delihasan: Hedef 2020 Olimpiyat Oyunları…

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, geçtiğimiz günlerde yaşanan darbe girişiminde milletin tek yürek olduğuna dikkat çekip, ''Bizler hepimiz kardeşiz. Türkiye Karate Federasyonu tüm camiası ile dimdik ayaktadır. Faaliyetlerimizi iptal etmeden yolumuza devam ediyoruz. Hepinizin bildiği gibi iki gün evvel karate olimpik bir spor branşı oldu. Emeği geçen tüm devlet büyüklerimize şükranlarımızı sunuyoruz. 2020 yılında ülkemizi olimpiyatlarda çok iyi temsil edeceğimizi şimdiden müjdeliyorum. Yolumuz uzun. Bu nedenle çok çalışmalıyız. Karatenin olimpik spor kategorisinde yer almamızı sağlayanları mahcup etmemeliyiz. Bu güzel gelişme tüm camiamıza hayırlı olsun'' ifadelerinde bulundu.

Yeşil: Soyadımız Türkiye’dir

WSKF Türkiye temsilcisi Zülfikar Yeşil, ise yaptığı konuşmada ''15 Temmuz darbesi devlet yönetimimizin her kademesinde yapılanmış, örgütlenmiş bölücü, yıkıcı aynı zamanda silahlı terör örgütü de olduğu anlaşılan FETÖ/PDY örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bulunan hain unsurları ve mensupları tarafından devletimize, milletimize, demokratik hukuk sistemimize, Cumhurbaşkanımıza, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, seçimle iş başına gelmiş hükümetimize, güvenlik ve asayiş birimlerimize, kamu düzenimize kısacası tüm Türkiye’ye karşı yapılan darbe girişimi asla kabul edilemez. Gün gücümüzü gösterme günüdür. İsimlerimiz farklı olsa da soyadımız Türkiye’dir. Buradan bir kez daha haykırıyoruz. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” vurgusunda bulundu.

‘Yolumuz uzun ama aydınlık’

Uluslararası Barış ve Kardeşlik Kupası müsabakaları hakkında da bilgi veren Yeşil, '' Maçlar çok zevkli geçti. Özellikle veteran maçları çok güzeldi. Arkadaşlarımız çok güzel maçlar çıkardı" dedi. Karatenin her geçen gün ilginin arttığına dikkat çeken Yeşil, "Bundan sonra olimpiyatlarda karatenin olması demek madalya sayısının artması demektir. Karate ailesi olarak çok mutluyuz. Başkanımın dediği gibi yolumuz uzundur, ama bizler çalışarak bu yolun sonunda başarıyı yakalarız'' açıklamalarında bulundu. 2020 Olimpiyat Oyunları'nda yer almaya hak kazanan Karate branşı için de görüş belirten Yeşil, '' Türkiye'ye madalya getirmek için bütün karate camiası olarak 2020 Olimpiyatları'nda elimizden geleni yapacağız. Bilindiği gibi karate, Türkiye'de devşirme sporcu ve antranör olmayan tek spor dalı olarak biliniyor" diyerek sözlerini noktaladı.

BİRSEL YURDAGELEN

Haberin Devamı
YORUM YAZ