MENÜ

Galatasaray'da gözler Lucas Leiva transferinde

Eren Derdiyok’la forveti, Serdar Aziz’le savunmayı takviye eden Galatasaray’da tek eksik, Selçuk’un orta sahadaki partneri... Leiva da gelince, ilk 11 büyük ölçüde şekillenecek. Klopp şimdilik transferi geciktirse de, Sambacı’nın bugün İstanbul’da olması bekleniyor.

Galatasaray'da gözler Lucas Leiva transferinde

Geçen sezon yaşanan sıkıntıların tekrarlanmaması adına zayıf bölgeleri belirleyen ve transferde nokta atışı tercihler yapan Galatasaray’da tek eksik ön libero kaldı. Hücum hattını Eren Derdiyok’la, savunmayı da Serdar Aziz’le güçlendiren Sarı-Kırmızılılar, şimdi Selçuk İnan’ın orta alandaki partnerini bekliyor.

Bu doğrultuda Lucas Leiva da Cim Bom’a geldikten sonra, takımın ilk 11’i büyük ölçüde şekillenecek. Teknik patron Riekerink, ileride Eren Derdiyok, sağda Podolski, solda Bruma, forvet arkasında Sneijder, orta sahada Selçuk ve Leiva, beklerde Linnes ve Carole, defansta da Hakan Balta ve Serdar Aziz ikilisini oynatmayı düşünüyor. Sinan Gümüş ise Hollandalı hocanın en önemli jokeri olacak.

[Content:{1245387}]

Beşiktaş da yaşamıştı

Liverpool’un hocası Jürgen Klopp ise kadrosunda çok sayıda sakat olduğunu gerekçe göstererek, Leiva’nın transferini geciktirmeye çalışıyor. Hatta geçen sezon aynı sıkıntıyı Beşiktaş yaşamış ve bu transfer son anda suya düşmüştü. Galatasaray cephesi ise bu durumu dert etmiyor. Leiva’nın bir aksilik olmazsa bugün İstanbul’da olması bekleniyor.

Yeni Melo olabilecek mi?

Şimdi akıllardaki en büyük soru işareti, Leiva’nın Felipe Melo’dan doğan boşluğu doldurup dolduramayacağı. Teknik direktör Riekerink, Brezilyalı futbolcunun orta alanda tam aradıkları isim olduğunu düşünüyor.

Hollandalı hocaya göre, 9 yıldır Liverpool’da oynayan 29 yaşındaki Leiva, takım savunmasında oluşan aksaklıkları tamir edecek oyun bilgisine ve tecrübeye sahip. Yönetimin bu transferin üzerinde durmasındaki en önemli etkenlerden birinin de işte bu rapor olduğu belirtiliyor.


"Lionel Messi yatakta ölü gibiydi"

Haberin Devamı
YORUM YAZ