MENÜ

Umudumuz İsmayilov

Dünya 3.’sü unvanına sahip Damir İsmayilov, madalyaya en yakın sporcumuz... Güçlü Rus rakibi Chen’in ihraç edilmesi kürsü şansını daha da artırdı.

Umudumuz İsmayilov

Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu gibi iki efsanenin ardından Türkiye, özellikle de erkek halterinde olimpiyattaki başarıyı bir türlü yakalayamadı. Uzun bir aranın ardından 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda erkeklerde madalya umudumuz var; Türkmen kökenli Damir İsmayilov.

Toplamda 343 kaldırmıştı

2012 Londra’da Türkmenistan adına yarışan 1992 doğumlu İsmayilov, toplamda kaldırdığı 310 kiloyla 13. olmuştu. Ancak gelişimini sürdürdüve Türk vatandaşlığına geçtikten sonra katıldığı turnuvalardan madalyayla döndü. Bunlardan en önemlisi de 2015 Dünya Şampiyonası’ydı. Koparmada 160’la 1., silkmede 183’le 6. olan İsmayilov, toplamda 343 kiloya ulaşarak dünya 3.’sü oldu. 2016 Avrupa Şampiyonası’nda da bu kiloda rakibi olmadığını da gösteren milli haltercimiz 3 altın madalya kazandı.

Dünya 2.’si Chen ihraç edildi, Kim Myong’a dikkat!

Dünya Şampiyonası’nda olduğu gibi, İsmayilov’un rakipleri çok da farklı olmayacaktır. Hatta genç ve dinamik yeni isimler bile eklenebilir. Ancak milli haltercimizin kürsü şansı yüksek. Bir de Rusya Milli Takımı’nın son anda ihraç olmasıyla, toplamda 344 kiloyla dünya 2.’si olan Oleg Chen’in 2016 Rio’ya gelememesi büyük avantaj sağlayacaktır. 1 kiloluk farklarla İsmayilov belki de gümüş madalya bile alabilir.

Tabii altın madalyanın favorisi, son dünya şampiyonu Çinli Zhiyong Shi (toplamda 348 kaldırdı) bir tarafa, İsmaliyov’un mücadele etmesi gereken isimlerin başında Kuzey Koreli Kim Myong-hyok (toplamda 342) geliyor. Özbek, Güney Koreli, Tayvanlı ve Kırgız rakipleri de sürpriz yapabilir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ