MENÜ

Fenerbahçe bu gençlere ne zaman güvenecek?

Nani ve Diego'nun ayrılmasından sonra 10 numara arayışını sürdüren Fenerbahçe'de bu mevkide oyuncu ihtiyacı iç kaynaklardan karşılanabilir.

Fenerbahçe bu gençlere ne zaman güvenecek?

Hakim Ziyech, Mathieu Valbuena ve Juan Quintero... Bu isimler Fenerbahçe'nin uzun zamandır kadrosuna katmak istediği oyuncular olarak ön plana çıkıyor. Bazılarıyla direkt, bazılarıyla ise uzaktan temasa geçildi ancak yine unuttuğumuz bir konu devreye giriyor: Yerli oyuncular...

Yıldız almakla olmadı

Fenerbahçe, son 30 senenin belki de yarısından fazlasında sezona transfer şampiyonu olarak girdi ancak istisnalar dışında bu yıldızlar topluluğu kadrolar hiçbir zaman yapılan yatırımın karşılığını veremedi.

İşte Van Persie, Nani, Diego gibi dünya yıldızlarını ve Gökhan Gönül, Caner Erkin, Mehmet Topal, Volkan Demirel gibi Türkiye'de mevkilerinin bir numarasında olan oyuncuların olduğu kadro... Fernandao, Volkan Şen ve Ozan Tufan gibileri de cabası...

Fenerbahçe bu oyuncuların hiçbirine sahip olmasaydı da ligi ikinci sırada tamamlayabilirdi. Yapılan yatırımların -ki bunlara yatırım demek de zor- çoğu işe yaramadı. Olan her zamanki gibi giden paralara, taraftarın umutlarına oldu.

10 numaraya ihtiyaç var mı?

Herkes 10 numara istiyor. Sosyal medyadan, Fanatik.com.tr'ye gelen yorumlara kadar... Özellikle Hakim Ziyech... Ne kadar yetenekli olduğunundan, yaşının gençliğine kadar birçok olumlu yönü sıralanıyor. Salih Uçan diye bir yetenek elinizde mevcutken, neden yine sadece ego tatmini üzerinden bir transfer talebi yapılıyor?

Fenerbahçe'nin 10 numarası zaten var. Monaco maçının 40. saniyesinde, 2 sene öncesinden bir şey kaybetmediğini gösterdi. Onun yedeği olabilecek Uygar Mert ve Ramazan gibi oyuncular da mevcut.

Krizi fırsata çevirmek...

FFP krizi transferi zora sokuyor. Hakim Ziyech'in kulübü en az 8 milyon euro istiyor. Futbol hayatını noktalamak ve "son vurgunu" yapmak için gelecek Valbuena'ya çuvalla para verilecek. Önünüzde geçtiğimiz sezon gibi bir örnek varken ve hala elinizde Van Persie, Fernandao, Salih gibi hücumcularınız, ayrıca kale gibi bir defans hattınız varken bu gençlere güvenmelisiniz.

Şimdi değilse ne zaman?

Hakan Ateşler / Fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ