MENÜ

Bastian Schweinsteiger, milli takımı bıraktığını açıkladı

Alman Milli takımının kaptanı Bastian Schweinsteiger, uluslar arası futboldan emekli olduğunu açıkladı.

Bastian Schweinsteiger, milli takımı bıraktığını açıkladı

12 yıldır milli formayı terleten ve 120 uluslar arası maça çıkan Schweinsteiger, en son EURO 2016 yarı finalinde Fransa’ya karşı mücadele etti.

Bugün sosyal medya hesabında kararını açıklayan Alman panzeri, “Menacerimize milli takım kariyerini noktalamak istediğimi belirttim. Bütün hayranlarıma, oyunculara ve teknik ekibe teşekkür ederim. 120 kez milli arenada ülkemi temsil etme gururunu yaşadım ve bu muhteşem anıları ömrümün sonuna kadar hatırlayacağım. Joachim Löw EURO 2016’nın benim için önemini ve kupayı ne kadar kazanmak istediğimi biliyordu. 2014 Dünya Kupası'nı kazanarak tarihi ve benim için oldukça duygusal bir başarıya imza attık, ve bunu kariyerimde bir kez daha tekrarlayamayacağımdan eminim. Bu yüzden şimdi, milli takım kariyerimi sona erdirmenin tam sırası. Takımıma 2018 Dünya Kupası ön elemelerinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Ülkesi için 24 gol kaydeden Manchester United’lı orta saha oyuncusu, ilk kez Haziran 2004’te Macaristan’a karşı Almanya formasını giymişti.

Büke Narin/Fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ