MENÜ

"Adriano tam Şampiyonlar Ligi'ne göre"

Marca Gazetesi yazarı Pablo Brotons, Beşiktaş’ın transferi için gün saydığı Barcelona’lı Adriano’yu FANATiK’e yorumladı.

"Adriano tam Şampiyonlar Ligi'ne göre"

Kariyerinde şu ana dek 44 Şampiyonlar Ligi mücadelesine çıktı. Kupa 1’in atmosferini oldukça iyi biliyor. Tam Devler Ligi’ne göre bir futbolcu olduğunu söyleyebiliriz. Ceza sahası dışından yaptığı bitirici vuruşlara Beşiktaş’ta da devam edeceğini düşünüyorum.

Adriano, 2005 yılında Brezilya ekibi Coritiba’dan Sevilla’ya transfer olduğu sezonda performansı merakla beklenen bir futbolcuydu. O dönemde İspanya Futbolu’nda büyük bir çıkışa imza atan Sevilla’nın yakaladığı başarıda imzası olan isimler arasında Brezilyalı sol bek de yer alıyordu...

6 sezonluk Sevilla macerasında kendisini oldukça geliştirdi ve bu yükselişi ona 2010 yılında Barcelona’nın kapılarını açtı. Son 2 sezona kadar Barça’da takımın değişilmez isimleri arasında neredeyse hep vardı. Hem sol bek hem sağ bek hem de defansif arta alan bölgelerinde görev yapabiliyor olması onu takımın önemli bir parçası haline getirmişti. Şimdi yaşı 31... Belki de en iyi yılları geride kaldı. Ama hala önemli işler yapabilecek bir kapasiteye sahip.

Kupa 1 onun işi

Son dönemde sol bek hattında formasını Jordi Alba’ya kaptırmıştı. Jordi’nin yükselişi ve teknik direktör Jose Enrique’nin tercihleri doğrultusunda geçen sezonda 8’i La Liga olmak üzere sadece 19 karşılaşmada görev yapabildi. Barcelona’nın Lyon’dan 25 milyon Euro karşılığında kadrosuna bu transfer döneminde kazandırdığı Samuel Umtiti’yle birlikte forma şansı kalmadı. Beşiktaş’la anlaşarak bence çok doğru bir karar verdi. Beşiktaş, Türkiye’nin çıkıştaki bir ekibi ve gelecek sezonda Şampiyonlar Ligi’nde yer alacaklar. Adriano’nun Beşiktaş’a bu süreçte önemli katkı yapabileceğini düşünüyorum. Kariyerinde şu ana dek 44 Devler Ligi mücadelesine çıktı. Kupa 1’in atmosferini oldukça iyi biliyor. Tam Şampiyonlar Ligi’ne göre bir futbolcu olduğunu söyleyebiliriz.

La Liga’da korkulu rüyaydı

İspanya’da herkes onu bir sol bek oyuncusu olmasına rağmen hücum hattına yaptığı bindirmeler ve yaptığı başarılı ortalarla tanıyordu. Geride kalan yıllar ondan hızını aldı... Ama hala rakip takım kalecileri için oldukça tehlikeli bir isim... Ceza sahası dışından yaptığı bitirici vuruşlar, La Liga’da görev yapan birçok kalecinin korkulu rüyasıydı... Türkiye’de de benzer gollere imza atabileceğini düşünüyorum.

Haberin Devamı
YORUM YAZ