MENÜ

Ya Lucas Leiva ya Lassana Diarra

Kaptan Selçuk’un yanına Melo gibi bir oyuncu monte etmek isteyen Aslan, Liverpool’dan Lucas Leiva ile Marsilya’dan Lassana Diarra üzerinde yoğunlaştı. Hangi yıldız sunulan teklife ‘Evet’ derse, ardından imzalar atılacak.

Ya Lucas Leiva ya Lassana Diarra

Önümüzdeki sezon cezası sebebiyle Avrupa’da mücadele etmeyecek olan Galatasaray, tüm gücünü Süper Lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası zaferini korumak için kullanacak.

Yeniden Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmek için yola güçlü bir kadroyla çıkmak isteyen Aslan, orta sahada kaptan Selçuk İnan’ın yanına tıpkı Felipe Melo gibi 90 dakika savaşacak bir isim arıyor. Listenin tepesindeki iki isim Liverpool’dan Lucas Leiva ve Marsilya’dan Lassana Diarra ile görüşmeler tüm hızıyla sürüyor.

İngiliz ekibiyle sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Leiva’yı uygun bir bonservis bedeli ile almak isteyen Cim Bom, oyuncuya ise yıllık 3 milyon Euro teklif etmişti. İlk başta 3.5 milyon Euro senelik talep eden Brezilyalı futbolcu, düşünmek için süre istedi.

Riekerink onay verdi

Diğer tarafta Fransız ekibinde forma giyen Diarra da kulübüyle yola devam etmek ile Galatasaray’a gitmek konusunda kararsız kalmış durumda. Sözleşmesindeki özel madde gereği bu sezon başka bir takıma transfer olması halinde bonservis bedeli ödenmeden alınabilme şansına sahip olan 31 yaşındaki orta saha oyuncu, takımında yıllık 2 milyon Euro kazanıyor.

Aslan, 2.5 milyon Euro önerdiği Diarra’yı ikna etmeye çalışıyor. İki isme de onay veren Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink’in de raporu doğrultusunda, birinin mutlaka kadroya katılması hedefleniyor.

Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ