MENÜ

Orta sahaya panzer: Schweinsteiger

Şampiyonlar Ligi’ne damga vurmayı hedefleyen Beşiktaş, Alman futbolunun marka isimlerinden biri olan Schweinsteiger’in peşine düştü.

Orta sahaya panzer: Schweinsteiger

Teknik direktör Şenol Güneş’in önderliğinde tam 7 sezon sonra Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Siyah-Beyazlılar, yeni sezonda da çok iddialı. Hedef hem şampiyonluğu korumak, hem de Şampiyonlar Ligi’nde ses getirecek başarılara imza atmak.

Yönetim, bu hedeflere ulaşacak kadroyu kurmak için kolları sıvadı. Başkan Fikret Orman’ın talimatı sonrasında transferden sorumlu yönetici Umut Güner, İngiltere Premier Lig devi Manchester United’ın Alman yıldızı Bastian Schweinsteiger için harekete geçti; Geçen sezon Kırmızı-Şeytanlar’da yaşadığı sakatlıklar nedeniyle sadece 18 lig maçına çıkabilen 31 yaşındaki orta saha oyuncusu için Manchester devinin kapısını çaldı. Kara Kartal, Alman yıldızı satın alma opsiyonuyla kiralamak istiyor.

Devler Ligi faktörü etkileyebilir

Yeni sezon öncesinde takımın başına getirilen Jose Mourinho, kadroda revizyona gidecek. Schweinsteiger, Portekizli teknik adamın yönetiminde forma şansı bulamayacak. Bu nedenle cazip bir teklif gelmesi halinde Alman oyuncu ayrılmaya sıcak bakıyor. Beşiktaş’ın Bastian Schweinsteiger’i ikna etme konusunda en büyük kozu ise Devler Ligi.

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ