MENÜ

‘2.5 milyon Euro paramız kaldı'

Mahmut Uslu, transferden milli takıma kadar birçok konuda merak edilenleri basın mensuplarıyla paylaştı. İşte Uslu’nun ses getirecek sözleri

‘2.5 milyon Euro paramız  kaldı'

‘Oynamayan Caner’i alıyorsun’

“Menacer Ahmet Bulut’un ortakları kim? Daha önceki ortakları kimdi? Kimin tanıdığı yanında çalışıyordu ve sonra ayrıldı? Ahmet Çalık’ın menaceri kim? Niçin milli takıma alınıyor? Başakşehir’de Yalçın var, son 5 yıl kendini çok iyi geliştirdi, iyi stoper. Neden milli takıma alınmadı? Bunlar, ‘Bizim oyuncular milli takıma gider’ şeklinde söylüyorlar. Caner uzun süre oynamamış, onu oynatıyorsun. Sezonun en formda isimlerinden Hasan Ali’yi almıyorsun.”

‘Obradovic servet tepti’

“Amatör branşları kapatmayacağız. Bazı branşlarda küçülme olacak, geliri kadar harcama yapacağız. Obradovic’e CSKA Moskova yıllık 5 milyon Euro teklif etti. Ancak bizde kalmayı tercih ederek, teklifi geri çevirdi. Obradovic’in maaşı üzerinden yüzde 40 vergi ödüyoruz. Sırp antrenörün maliyeti 3.5 milyon Euro’yu buluyor. Basketbolda gelirimiz var, ama giderimiz fazla. Şu anda 10 milyon Euro açığımız var. Basketbol için sponsor arayışlarımız sürüyor.”

‘Aatif’a bonservis vermedik’

“Slovak stoper Skrtel icin 5+1 milyon Euro bonservis bedeli ödedik. Aatif’a ise bonservis bedeli ödemedik, çıkış hakkını kullandı. Akılcı transferler yaptık. İsmail Köybaşı kesinlikle misilleme transferi değil. İspanya’ya gidecekti ama olmadı. Beşiktaş’tan ayrılınca ihtiyaçlarımız doğrultusunda aldık. Transfer için şu anda 2.5 milyon Euro civarında bir harcama yetkimiz kaldı. Bu bedeli de 10 numara için harcayacağız.”

‘Nani şampiyonluk için kaldı’

Nani’ye devre arasında Çin’den 17 milyon Euro teklif vardı. Kulübe geldiler, bir görüşme yaptık. Nani’ye yıllık 10 milyon Euro veriyorlardı. İlk başta gitmek istiyordu ama sonra gitmek istemedi. Biz de şampiyonluğu düşünüp kalması yönünde karar aldık. Karşılıklı bir anlaşma var. Nani’nin bize maliyeti primlerle 4 milyon Euro’yu buluyordu. Valencia’da bizdeki kadar kazanması için kulübün 8 milyon Euro ödemesi gerekiyor. Kulübün başkanı arkadaşıymış. Transferle ilgili bir süredir görüşüyorlardı.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ